Acuzatii la adresa conducerii Yahoo, dupa confirmarea atacului cibernetic: Securitatea a fost pe ultimul loc

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 18:00
4718 citiri
Acuzatii la adresa conducerii Yahoo, dupa confirmarea atacului cibernetic: Securitatea a fost pe ultimul loc

Atacul cibernetic masiv care a vizat Yahoo in urma cu doi si care a fost confirmat oficial doar in urma cu putin timp nu este o surpriza prea mare pentru cei care au urmarit compania indeaproape.

Yahoo a anuntat saptamana aceasta ca in 2014 au fost furate datele personale a cel putin 500 de milioane de utilizatori, aminteste CNN.

Sub conducerea directorului general Marissa Mayer, Yahoo a respins apelurile pentru alocarea de fonduri si eforturi mai mari in scopul consolidarii securitatii, sustine un fost membru al echipei de securitate a companiei, care nu mai lucra pentru aceasta cand atacul ar fi avut loc.

Potrivit sursei citate de CNN, "securitatea a fost impinsa pe ultimul loc", iar cei din conducere au argumentat ca au alte prioritati.

In plus, directorii de securitate s-au simtit exclusi din procesul de luare a deciziilor de la preluarea conducerii de catre Marissa Mayer.

Un fost director Yahoo care a lucrat sub conducerea lui Mayer in perioada in care atacul cibernetic a avut loc spune ca echipa de conducere era foarte preocupata sa construiasca "startup-ul cu cel mai rapid ritm de dezvoltare".

Atacul din 2014 este cel mai grav incident de acest gen din istoria Yahoo, insa nu este singurul. In 2012, hackerii au postat online datele de autentificare a peste 450.000 de utilizatori. Compania s-a ales atunci cu cel putin un proces si a fost criticata pentru ca nici macar nu a criptat parolele pe care le stoca.

La inceputul anului 2014, Yahoo a anuntat ca a identificat un efort coordonat din partea unor hackeri care incercau sa se autentifice pe mai multe conturi cu date furate.

Compania a aflat in iulie 2016 ca un hacker pretinde ca detine datele a 280 de milioane de utilizatori, pe care le-ar fi cumparat de pe piata neagra. A fost demarata o investigatie interna, insa nu a fost gasit nimic care sa sustina posibilitatea unui atac de o asemenea amploare. Insa echipa de securitate a decis sa desfasoare o ancheta mai ampla, descoperind astfel bresa care afecteaza 500 de milioane de conturi.

Compania este criticata acum pentru faptul ca utilizatorii au fost informati ca le-au fost compromise conturile de-abia la doi ani de la atacul cibernetic propriu-zis si la doua luni de la primele relatari in presa despre o asemenea posibilitate.

Daca esti utilizator Yahoo, este important sa iei, urgent masuri pentru protejarea contului si a datelor tale.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Yahoo atac cibernetic, #parole Yahoo sparte , #stiri Yahoo