Ce masuri trebuie sa ia, urgent, utilizatorii de Yahoo

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 13:55
7556 citiri
Ce masuri trebuie sa ia, urgent, utilizatorii de Yahoo
Foto: Facebook/Yahoo

Dupa ce datele a circa 500 de milioane de clienti ai serviciilor Yahoo (nume, adrese de e-mail, numere de telefoane, parole etc.) au fost compromise, specialistii in securitate cibernetica ai Bitdefender le recomanda utilizatorilor conturilor Yahoo sa urmeze cateva sfaturi de securitate.

In primul rand, recomanda specialistii, "schimbati parola contului in cel mai scurt timp si asigurati-va ca folositi metode de autentificare in mai multi pasi, adaugand parolei clasice, in mecanismul de logare, si numarul de telefon personal sau intrebari suplimentare de securitate".

Schimbarea parolei este recomandata pentru toate conturile unde respectiva adresa de e-mail e folosita in procesul de logare. "Este important sa nu refolositi pe viitor vechea parola", avertizeaza Bitdefender.

De asemenea, specialistii atrag atentia asupra unor posibile "campanii de phising" (inselaciune).

"De regula, raufacatorii profita de brese de securitate puternic mediatizate, pentru a trimite e-mail-uri catre milioane de utilizatori in numele companiei afectate. Cum utilizatorii se asteapta sa primeasca in aceasta perioada e-mailuri care sa explice impactul bresei asupra datelor personale, sansele ca acestia sa deschida un mesaj provenit in mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ.

Alta recomandare: "Instalati o solutie de securitate pentru a reduce riscul infectarii in cazul accesarii unor linkuri sau fisiere atasate cu continut periculos".

Prin accesarea unor paginii de Internet infectate, utilizatorii pot descarca involuntar chiar amenintari de tip ransomware, care blocheaza accesul la fisiere si solicita plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.

"Bresele care se materializeaza in furt de date au impact pe termen lung. Nu de putine ori, hackerii care intra in posesia acestor informatii abordeaza victimele prin e-mail-uri care par ca vin din partea companiei afectate.

Deoarece victima se asteapta sa fie contactata, aceasta este mai dispusa sa dea click pe linkurile incluse sau sa divulge informatii suplimentare solicitate de hackeri", sustine Bogdan Botezatu, specialist in securitate cibernetica al Bitdefender.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Yahoo spart conturi, #Yahoo bresa securitate , #stiri Yahoo
Comentarii
Poza negrutv
negrutv
rank 1
asta s-a intamplat acum doi ani, nu cititi atenti !!!!??????