Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Profitul Yahoo! s-a dublat in al treilea trimestru

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 15:49
834 citiri
Profitul Yahoo! s-a dublat in al treilea trimestru
Foto: wall-street.ro

Profitul net al Yahoo! a urcat la 396 milioane de dolari in primul trimestru al acestui an, dublu fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Cu toate acestea, veniturile au crescut mai putin decat au anticipat analistii, iar compania a anuntat perspective dezamagitoare pentru trimestrul patru, informeaza worldtech24.com.

Veniturile au crescut cu 2%, la 1.601 miliarde de dolari. Astfel, daca sunt excluse veniturile care revin site-urilor partenere ale Yahoo!, cifra de afaceri a companiei este de 1.124 miliarde de dolari, mai putin decat au preconizat specialistii.

Profitul net din al treilea trimestru, raportat la numarul actiunilor, este de 17 centi, comparativ cu 15 centi, cat au estimat analistii.

De asemenea, Yahoo! a mai anuntat rezultate dezamagitoare pentru rezultatele financiare din ultimul trimestru al lui 2010, cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 1.125 miliarde de dolari si 1.225 miliarde de dolari, comparativ cu 1.26 miliarde de dolari, cat estimasera analistii.

"Am progresat considerabil in acest an in implementarea strategiilor pentru imbunatatirea profitului si sustinerea cresterii veniturilor. Am renuntat la active neangajate in operatiunile principale, dar am facut si achizitii strategice, precum Associated Content si Citizen Sports. De asemenea, ne-am angajat in parteneriate importante cu Facebook, Twitter si Zynga, pentru a imbunatati serviciile destinate celor 600 de milioane de utilizatori", a declarat directorul companiei Yahoo!, Carol Bartz.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#profit yahoo , #stiri Yahoo