Yahoo declara razboi celor de la Facebook

Marti, 28 Februarie 2012, ora 23:34
2356 citiri
Yahoo declara razboi celor de la Facebook
Foto: Arhiva

Compania Yahoo acuza Facebook ca i-a incalcat pana la 20 de brevete, legate de publicitate, personalizarea website-ului, socializarea online si mesageria.

Daca reprezentantii retelei de socializare vor refuza sa plateasca pentru aceste brevete, atunci Yahoo va demara actiuni legale, noteaza New York Times.

Membrii celor doua companii s-au intalnit luni pentru a discuta despre aceasta disputa.

"Yahoo are o responsabilitate fata de actionarii si angajatii sai, de a proteja proprietatile sale intelectuale. Trebuie sa insistam ca Facebook sa incheie un acord privind aceste licente sau vom fi nevoiti sa mergem mai departe pentru a ne proteja drepturile", a declarat un angajat al Yahoo.

Barry Smith, un purtator de cuvant al Facebook, a precizat ca "Yahoo ne-a contactat in acelasi timp si pe noi si publicatia The New York Times, prin urmare nu am avut cum sa le evaluam cererile".

Nu este pentru prima data cand exista dispute legate de drepturile de proprietate intelectuala, cele mai mediatizate fiind cele din segmentul smartphone-urilor.

Google a platit anul trecut 12,5 miliarde dolari pentru Motorola Mobility, in special pentru a obtine accesul la patentele producatorului de telefoane mobile.

De asemenea, mai multe companii, in frunte cu Apple si Microsoft, au platit 4,5 miliarde dolari pentru peste 6.000 de patente detinute de Nortel, producatorul de echipamente de comunicatii.

Apple, Samsung si alti producatori de telefoane mobile inteligente sunt implicate in numeroase procese, raspandite pe intreaga planeta, referitoare la diverse patente. Insa bataliile legate de proprietatile intelectuale in cazul retelelor de socializare vor lua amploare in viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#proces Facebook Yahoo, #Yahoo ameninta Facebook, #patente Yahoo , #stiri Yahoo