Pagube importante, produse de inundatii si grindina

   

Pagube importante, produse de inundatii si grindina
Peste 700 de hectare de teren si 50 de case din noua comune salajene au fost afectate de inundatii si de grindina cazuta in cursul dupa-amiezii si serii de duminica, potrivit unei centralizari a pagubelor facuta publica marti, de Institutia Prefectului Salaj
"Se mentine o situatie complicata in continuare, la Almasu, unde opt case nu sunt locuibile. Au fost case din chirpici, ele au cedat si nu sunt practic locuibile acum. Am avut o discutie si dimineata cu primarul din Almasu, a fost la noi. Deocamdata, 38 de suflete sunt cazate in caminul cultural din Almasu, sunt hranite acolo, li se da tot ceea ce trebuie ca sa poata subzista si suntem, sigur, preocupati de aceasta situatie pe care am vrea sa o rezolvam cat mai repede posibil", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, prefectul Chis Filonas.
Potrivit acestuia, au fost afectate de apele revarsate si de grindina 18 sate din comunele Agrij, Almasu, Buciumi, Cuzaplac, Cristolt, Fildu de Jos, Romanasi, Sanmihaiu Almasului si Zimbor. Au fost avariate 55 de case, 119 de gospodarii fiind inundate. Apa si gheata au creat probleme pe 505 hectare de teren arabil si 252 hectare de fanete.
Prefectul a adaugat ca o mare parte din fantani au fost inundate, pompierii si angajatii Directiei de Sanatate Publica luand marti masuri pentru golirea si igienizarea acestora.
Chis Filonas a subliniat ca apele s-au retras, iar dupa evaluarea exacta si riguroasa a pagubelor este posibila solicitarea unor sume guvernamentale pentru inlaturarea efectelor inundatiilor dar si initierea unui proiect de case sociale.
Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 09:55
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Salajul are 15 persoane care primesc indemnizatii de revolutionar
Salajul are in prezent, dupa 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, un numar de 15 ...
Lovit de un microbuz pe trecerea de pietoni
Un accident de circulatie, soldat cu ranirea unei persoane, a avut loc in cursul diminetii de joi - ...
Elicopterul SMURD, solicitat la Fizes
Un barbat in varsta de 56 de ani din localitatea Fizes, comuna Sag, care a suferit un accident cu un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor