Tepe cu verificarea gazelor!

   

In ultimele zile, in aproape toate cartierele Iasului, au aparut afise prin care cetatenilor li se reaminteste faptul ca sunt obligati sa efectueze verificarea tehnica a instalatiei de gaz metan. Afisele sunt lipite la intrarea in bloc si surprind prin simplitate, in sensul ca nu contin numele firmei care realizeaza aceste verificari.

In urma verificarilor, ar fi vorba de AGI Uranus, societate careia ANRE ia retras autorizatia pentru executia, verificarea si revizia instalatiilor de utilizare a gazelor naturale.

"Sambata, se va efectua verificarea tehnica obligatorie a instalatiei de gaz metan. Refuzul de a permite accesul angajatilor societatii poate duce la sistarea furnizarii gazului metan. Va rugam sa va programati la telefon 0749.768.484. In cazul in care sesizati pierderi de gaz sunati la dispecerat E.ON 0 800 800 928", este continut unul astfel de anunt, lipit la intrarea in blocul 535, sc. B, str. Canta, nr. 18. Cetatenii sustin ca si in Tatarasi sau Alexandru cel Bun au aparut afise cu acelasi numar de telefon, dar care nu contin vreo data. "Pana acum apareau afise cu sigla E.ON. Dintro data, neam trezit cu un anunt in care mi se spune ca trebuie sa ma programez la 0749.768.484. Nu cred ca e tocmai procedura normala. Ma tem ca iarasi cineva doreste sa ne ia banii", spune o ieseanca de pe strada Eternitate.

AGI Uranus, asociata "regelui mansardelor", Teodor Coman (fost Simileac)

Reporterii "Evenimentul" au sunat la respectivul numar de telefon pentru o asazisa "programare", invocand faptul ca la data inscrisa pe afis "proprietarul" nu se afla la domiciliu. "Trebuie sa vedeti cand a fost facuta ultima verificare. Daca au trecut doi ani, sunteti obligati sa o faceti din nou. Daca aveti si aragaz si centrala de apartament, va costa 35 de lei", nea explicat o voce feminina. Un alt apel, la acelasi numar, a fost urmat de raspunsul unui barbat, care nea oferit informatii despre numele firmei care face verificari. "Societatea se numeste AGI Uranus si este autorizata sa faca aceste verificari", a spus acesta.

In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Potrivit datelor de siteul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, institutie care autorizeaza firmele ce verifica instalatiile de gaze, firma AGI Uranus, cu sediul in sat Letcani, corp C1, camera 1, figureaza cu autorizatiile retrase. Este vorba de cele cu numerele 10103, pentru executia,verificarea si revizia instalatiilor de utilizare a gazelor naturale, cu presiuni mai mici sau egale cu 6 bar si 10104, referitoare la proiectare de instalatii de utilizare a gazelor naturale. Facem precizarea ca intrun comunicat al DNA Serviciul Teritorial Iasi, datat 27 iunie 2011, apare mentionata aceasta societate alaturi de numele lui Teodor Coman (fost Similiac), intrun dosar in care acesta este acuzat, printre altele, de inselaciune, spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si participatie improprie la fals intelectual, toate in forma continuata. Este vorba de deja celebra afacere cu mansarde prin care 73 de persoane au fost pagubite cu suma de 6.546.333,67 lei.

Ce trebuie sa stiti despre verificarile periodice

Instalatiile interioare de gaz se pot degrada in timp imbinari slabite, robinete care nu mai prezinta o etanseitate completa, fisuri etc acestea putand duce la acumulari de gaze, principala cauza a producerii de explozii. Pentru a preintampina astfel de evenimente, este efectuata verificarea instalatiilor o data la doi ani, iar la zece ani are loc o revizie, realizata de firme specializate in domeniu, pe care le gasiti la adresa www.anre.ro. Facem precizarea ca niciuna dintre aceste societati nu poate sista furnizarea gazului metan, acesta fiind atributul exclusiv al E.ON Gaz. Cat priveste sumele platite pentru verificari, ele nu sunt incasate cash, ci apar in facturile ulterioare ale E.ON Gaz, valoarea fiind de 26 lei/aragaz sau centrala termica. (Tudor Damaschin)
Sambata, 24 Martie 2012, ora 03:03
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 6893 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Un start-up din Iasi vazut la inceput ca o ciudatenie a devenit business de succes
Un start-up din Iasi, vazut la inceput ca o ciudatenie, s-a extins in scolile din intreaga tara. ...
Recunoasteti locul? Este o imagine din Iasul anilor '80, iar tramvaiul este pe linia "2"
Recunoasteti zona? Este o imagine din Iasul anilor '80, preluata de pe pagina profesorului iesean ...
FABULOS! Primarul Mihai Chirica a dat 'lovitura' cu botezul fiului sau. Suma stransa de politician
Din declaratia de avere depusa recent de primarul Mihai Chirica, reiese ca politicianul a primit un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor