Exclusiv. Eminescu la inceput de an scolar, 1875: Ploaia trece prin acoperisul scolii, "copii goi si bolnavi, invatatori ignoranti si prost platiti, administratori superficiali"

Sursa: Jurnalul National
Luni, 16 Septembrie 2013, ora 00:05
75 citiri
La 1 iulie 1875, intr-o perioada de intensa creatie literara, Eminescu a fost numit revizor scolar pentru judetele Iasi si Vaslui. Viata cu anevoiose drumuri la tara, prin colb si glod (praf si noroi - n. red.). O pozitie noua, pentru care nu era pregatit, insa s-a straduit sa indeplineasca cat mai bine sarcinile ce ii reveneau.

Postul fusese obtinut cu sprijinul lui Titu Maiorescu, Ministrul Instructiunii Publice in acel moment, cel care nu a privit cu ochi buni destituirea poetului din ...

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.