Gafa unui judecator ar putea duce la eliberarea unor traficanti de droguri

   

Balba de zile mari a unui judecator de la Tribunal iar putea ajuta sa scape de catuse pe doi ieseni acuzati de trafic de droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, Ionut Panzariu (26 de ani) si Dumitru Hotin (40 de ani) negutau canabis. Cand iau luat pe sus, anchetatorii au gasit 30 de grame de droguri la Panzariu si 10 grame la Hotin. In plus, acasa la Panzariu oamenii legii au mai dat de o planta de canabis intrun ghiveci si stupefiant in pliculete, gata sa fie scos la vanzare

Tribunalul ia arestat pe cei doi pentru 29 de zile, insa acestia au facut recurs. Ieri, la Curtea de Apel, aparatorii lor au povestit ca magistratul care a emis mandatul de arestare a facut o greseala de incepator. Sau pus concluzii, instanta a intrat in pronuntare, apoi sa intors in sala, fiindca uitase sa dea ultimul cuvant inculpatilor! Exista posibilitatea repunerii dosarului pe rol, dar nu sa procedat asa. Mai mult, potrivit aparatorilor, incidentul nar fi fost reflectat exact in incheierea de sedinta.

"Amnezia" judecatorului, poate influentata si de faptul ca lui Hotin i se facuse rau, a fost de altfel confirmata ieri de procuror, chiar in fata magistratilor Curtii de Apel. "A fost un incident procedural la emiterea mandatului de arestare pentru 29 de zile. Acest incident incercam sal folosim in fata instantei de control judiciar", nea declarat avocatul Toni Baltag.

Ca lucrurile sunt serioase o dovedeste si decizia judecatorilor Curtii de Apel de a cere de la Tribunal o copie a caietului grefierului, pentru a se lamuri ce sa intamplat. Eroarea magistratului Marcel Mocanu, care a fost promovat recent la Tribunal de la Judecatorie, ar putea duce la eliberarea celor doi. Reprezentantii Tribunalului au fost saraci in comentarii. "Aceste greseli invocate de aparatori vor fi analizate de catre Curtea de Apel. Nu pot comenta, fiind vorba despre o cauza inca aflata pe rolul instantei", nea declarat dl Radu Dimitrie Tarniceriu, purtatorul de cuvant al instantei.

Deocamdata, magistratii Curtii de Apel au amanat procesul pe luni, pana cand avocatii vor putea studia in amanunt actele dosarului. Mentionam ca trecerea dlui Mocanu la instanta superioara a fost respinsa initial de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pe motiv ca nu sunt destule posturi disponibile. El a atacat hotararea CSM la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a obtinut castig de cauza. (S. Czeller)

Recenta promovare a magistratului Marcel Mocanu de la Judecatorie la Tribunal fusese respinsa initial de CSM, pe motiv ca nu sunt destule posturi disponibile
Sambata, 27 August 2011, ora 03:02
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Ucigasul tacut care a pus ochii pe tinerii ieseni. Date medicale alarmante
Cifre tot mai alarmante de la an la an arata o situatie ingrijoratoare. Daca, in urma cu 20-30 de ...
FOTO Imagine superba cu Ceahlaul pozat din Iasi
Ieseanul Ioan Balasanu a postat pe pagina sa de FB o imagine cu Ceahlaul. "Ceahlaul la apus de pe ...
Politistii au descins la "Purcica"
Agentii din cadrul Sectiei VI de Politie au desfasurat o activitate informativa la Centrul Balnear ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor