Amenzi mai mici pentru cativa rutieri pe care procurorii i-au iertat de dosare penale

   

Doar trei dintre rutierii acuzati de coruptie pe care procurorii iau lasat sa scape usor au motive de bucurie. Reamintim ca 14 agenti au fost trimisi in judecata, pentru aplicarea unor sanctiuni prea blande soferilor care gresisera. Alti 35 de agenti sau ales doar cu amenzi administrative, de 1.000 sau 500 de lei, ori cu avertisment.

In total, 19 rutieri au atacat in instanta rezolutiile de scoatere de sub urmarirea penala. Procurorii leau reprosat acestora mai ales ca au acceptat interventiile unor colegi. Ei fie nu iau sanctionat deloc pe cei prinsi pe picior gresit, fie leau dat pedepse mai mici decat meritau. Anchetatorii au mai gasit si alte puncte negre - un agent a anuntat pe cineva cand putea trece camionul pe drumul european fara a fi controlat de ARR, iar altul, dupa tamponarea dintre o masina si un tramvai, la indemnat pe sofer sa cada la pace cu sefii RATP in loc sa raporteze incidentul.

Judecatorii Tribunalului au admis doar o mica parte dintre plangeri. Pentru Paul Etcu, Victor Valeriu Popescu si Constantin Ignatel, ei au dispus schimbarea motivului scoaterii de sub urmarire penala, din aceea ca actiunile lor nu au gradul de pericol social al unei infractiuni in faptul ca le lipsesc elementele constitutive ale infractiunii. In plus, amenzile celor trei au fost reduse de la 1.000 la 700 de lei. Cu o amenda de 500 de lei a ramas Ionut Luca.

In schimb, plangerile lui Sebastian Diac, Mihai Badic, Marian Popa, Claudia Carp, Florin Conache, Bogdan Hutanu, Doru Ionut Crivoi, Daniel Albert, Vasilica Barbir Dascalu, Virgil Carp, Mihai Dolhascanu, Iulian Pintilie Ursuleasa, Cristinel Lohan, Costel Catalin Pristavita si Constantin Capraru au fost respinse. (S. Czeller)
Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 03:02
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Turn cu 26 de etaje langa Iulius Mall. Una din cele mai mari cladiri de birouri din tara va fi la Iasi
Doua noi cladiri cu mai multe niveluri urmeaza sa fie construite cat de curand in parcarea laterala, ...
FOTO: La un pas de TRAGEDIE in municipiul Iasi. Cine-i opreste pe acesti soferi inconstienti?
Un tanar sofer a fost pe punctul de a provoca o tragedie in seara de 16 februarie 2019, pe soseaua ...
Apar benzi exclusive si sensuri unice in jumatate de oras!
Primele benzi destinate exclusiv mijloacelor de transport in comun vor fi cele de pe Soseaua ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor