Ce rol aveau aparul si sacagiul in urma cu 300 de ani. "Cofele si galetile vor fi facute de tabla de fer sau din lemn sanatos"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 04:05
78 citiri
In secolul al XVIII-lea, captarile nesistematice, fantanile si sipotele nu asigurau necesarul de apa pentru populatia oraselor mari. Lipsa era suplinita cu ajutorul aparilor si sacagiilor. Societatea care furnizeaza apa in Iasi arata ca, la sfarsitul secolului XVIII, in oras exista un "drum al aparilor" care mergea de-a lungul Bahluiului, pana in apropierea Curtii Domnesti - Palatul Culturii de azi. Pe acest traseu, aparii si sacagii umblau cu apa de vanzare. "Un alt drum era cel care intra in ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.