Condamnat pentru o spaga derizorie!

   

Judecatorii ieseni au dispus o noua condamnare in scandalul de la Permise Auto care a avut loc in urma cu cateva luni * magistratii au admis acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de anchetatori cu Ionut Ursu * acesta s-a ales cu o condamnare pentru... 50 de lei!
Un individ a fost pedepsit de magistratii ieseni, dupa ce a fost acuzat de spaga. Astfel, judecatorii din cadrul Tribunalului Iasi au dispus condamnarea lui Ionut Ursu la un an, noua luni si zece zile de inchisoare, cu suspendare, pentru dare de mita si complicitate la trafic de influenta.

"Instanta admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat intre procuror si inculpatul Ursu Ionut. Inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Consiliul Local al comunei Mironeasa pe o perioada de 90 de zile. Dispune confiscarea de la inculpatul Ursu Ionut a sumei de 50 de lei", au mentionat magistratii. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la instanta superioara, respectiv la Curtea de Apel Iasi.

Cum a inceput scandalul

In urma cu cateva luni, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au dispus sesizarea instantei de judecata cu acordurile de recunoastere a vinovatiei lui Jan Racovita, instructor auto, pentru trafic de influenta in forma continuata, Danut Neculai, pentru complicitate la trafic de influenta, Florin Leonard Trufanda, la data faptelor referent in cadrul Primariei comunei Mironeasa, pentru luare de mita, dar si a lui Ionut Ursu, pentru complicitate la trafic de influenta si dare de mita.

Conform anchetatorilor, in perioadele 22 septembrie - 15 noiembrie 2016 si 24 aprilie - 25 aprilie 2017, Racovita, in calitate de instructor auto, a cerut si primit de la doua persoane cate 1.500 de euro.

Oamenii legii au adaugat ca, in schimbul acestor bani, individul a lasat sa se creada ca are influenta asupra unui ofiter de politie cu functie de conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Iasi si ca-l va determina pe acesta sa ajute persoanele respective sa promoveze proba practica a traseului si, implicit, sa obtina permisul de conducere.

"In unul dintre cazuri, instructorul auto a beneficiat si de ajutorul inculpatilor Neculai Danut si Ursu Ionut, care i-au intermediat relatia cu una din cele doua persoane, cerand si primind de la aceasta din urma sumele de 750 de lei, respectiv 650 de lei. Concret, la indicatiile instructorului auto, cei doi inculpati, printre altele, au ajutat persoana respectiva sa obtina o viza de resedinta in comuna Mironeasa", au spus reprezentantii DNA.

Pe 12 iulie 2016, Ursu i-a dat suma de 50 de lei unui functionar public in cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Scanteia pentru a urgenta eliberarea vizei respective. Ciprian NEDELCU
Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 08:00
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 109 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
FOTO-VIDEO: TRAGEDIE in familia unui fost sef de POLITIE. Drumul lui s-a incheiat la cativa kilometri de casa
Un accident mortal a avut loc in aceasta dupa-amiaza, in zona CUG, unde un TIR a intrat pe ...
Opriti macelul de pe strazile din Iasi!
Trei accidente rutiere au avut loc i n ultimele 48 de ore pe strazile din judetul Iasi * in ultima ...
Discutii din spatele usilor inchise: Costul Spitalului Regional a urcat ametitor
Costurile pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenta (SRU) sunt semnificativ mai mari decat ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor