Cum s-a pedepsit violul de-a lungul istoriei. Vasile Lupu ardea violatorii pe rug, Cuza ii punea la munca, Mavrocordat le taia "scarbavnicul madular"

Sursa: Adevarul
Vineri, 24 Iulie 2015, ora 02:04
102 citiri
Inca din secolul XVII, faptele de viol au fost reglementate de legile vremii ca printre cele mai grave ce pot fi comise impotriva semenului. De-a lungul istoriei, cei care comiteau astfel de fapte erau pedepsiti drastic, existand situatii prevazute de legile cunoscute in care violul se putea sanctiona si cu moartea. Modul de pedepsire era diferit, in trecut, si in functie de statutul social al celui vinovat de comiterea violului, pedepsele capatand un caracter unitar odata cu intrarea in ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.