De maine vom avea un nou prefect!

   

Conducerea PNL a confirmat faptul ca maine, 10 decembrie, actualul prefect, Marian Serbescu, va fi demis, in locul sau urmand a fi instalat Marian Grigoras, care a mai ocupat aceasta functie in perioada 2016-2017.
Acesta va fi al 18-lea prefect al judetului de dupa 1990. In acesti 30 de ani, singurul prefect care si-a dus pana la capat mandatul de patru ani a fost Dan Galea, in perioada 1992-1996.

Bacauan, nascut in localitatea Podu Turcului, Marian Grigoras are 41 de ani, este casatorit si are un copil. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii "Petre Andrei" Iasi, din 2012 pana in 2014 a fost comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est, cu sediul la Iasi (din 2014 a trecut pe o functie executiva). Este unul dintre putinii liberali care dupa destramarea USL si-a dat demisia din functia pe care o detinea, demonstrand o disciplina de partid de invidiat. In cateva randuri a fost purtator de cuvant al Biroul Electoral Judetean Iasi, fiind reprezentantul PNL in aceasta institutie. Actualmente, Marian Grigoras este functionar la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (unde a revenit din primavara anului 2017).

In ceea ce priveste noul subprefect, acesta ar putea fi din partea PMP si functia i-ar putea reveni lui Marian Tudoran, director in cadrul Prefecturii Iasi. Postul de subprefect este ocupat momentan de Constantin-Adrian Blanaru.

Marian Tudoran este unul dintre functionarii publici care, in 2010, a fost decorat de Traian Basescu, pe atunci presedintele Romaniei, pentru numarul anilor de activitate in functii publice. Semnul onorific Rasplata Muncii in Serviciul Public, instituit prin Legea 391/2004, se acorda functionarilor publici cu o vechime in administratie de 20, 25 sau care au peste 30 ani activitate intr-o functie publica. Daniel BACIU
Luni, 09 Decembrie 2019, ora 02:51
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Cum s-a trezit un roman cu 27.000 de euro in cont din cauza neatentiei unui bugetar. Bancile si justitia spun ca nu au cum sa-i ia banii inapoi
Firma de salubritate din Iasi, Salubris, a pierdut un proces intentat impotriva a doua banci care au ...
Accident spectaculos pe pasarela din Alexandru cel Bun
Cu cateva minute in urma, pe pasarela din Alexandru cel Bun a avut loc un accident spectaculos, din ...
Scripcariu a castigat alegerile la UMF Iasi cu peste 60% din voturi
Desi Biroul Electoral Central de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor