Lucrari blocate pe drumul judetean din Barnova

   

Locuitorii din comuna Barnova cauta explicatii pentru starea drumului judetean care traverseaza comuna. Subiectul a generat dezbateri aprinse si in plenul Consiliului Judetean (CJ) Iasi, unde s-au cautat motivele pentru care constructorul inca nu a inceput lucrarile, desi contractul a fost atribuit prin licitatie. Pe acest subiect, consilierul judetean PMP Alin Aivanoaei a cerut explicatii executivului CJ Iasi pentru blocajul identificat la DJ 247A Barnova - DN 24."
De ani de zile, locuitorii comunei Barnova asteapta ca autoritatile publice locale si judetene sa se tina de cuvant si sa reabiliteze acest drum judetean intrucat singura lor cale de acces si conexiune cu municipiul Iasi se afla intr-o stare avansata de degradare. Drumul judetean este impracticabil, facand ca fiecare drum sa fie un cosmar. Zilnic, oamenii sunt nevoiti sa fie victimele neputintei autoritatilor care nu au gasit solutia potrivita pentru a asfalta drumul spre una dintre cele mai cautate si apreciate comune din judetul Iasi. Oamenii au rabdat, au mers la vot in speranta faptului ca li se va rezolva principala nemultumire, dar nimic nu s-a schimbat"
, a declarat Alin Aivanoaei.
Consilierul judetean subliniaza faptul ca inca din mandatul trecut s-au aprobat indicatorii tehnico-economici la acest sector de drum iar la inceputul acestui an s-a votat, printr-un proiect de hotarare, pentru proiectarea si scoaterea la licitatie a lucrarilor de reabilitare a DJ 247A.

Constructorul nu poate interveni pana luna viitoare

Ca urmare a deciziei consilierilor judeteni, la mijlocul lunii februarie au fost semnate contractele privind proiectarea si reabilitarea DJ 248B Budesti - Hadambu si DJ 247A Barnova - DN 24.
"Conform precizarilor presedintelui CJ Iasi, pentru drumul DJ 247A proiectul urma sa fie realizat in opt saptamani, iar lucrarea in noua luni. Totusi, desi suntem la mijlocul lunii iunie, nici pana la acest moment nu s-a schimbat nimic, locuitorii comunei Barnova fiind nevoiti sa circule pe acelasi drum plin de gropi. Daca lucrarile incep abia luna viitoare, atunci drumul nu va fi gata anul acesta"
, a mai completat consilierul judetean. In replica, reprezentantii Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi au subliniat faptul ca pana la data de 1 iulie nu pot avea loc interventii in infrastructura rutiera pe respectivul drum, intrucat nu a expirat perioada de garantie a lucrarilor de canalizare executate de ApaVital.
Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 06:18
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
(FOTO-VIDEO) Accident grav in aceasta dimineata in Iasi: Doi morti. Ac oprit la 140 km/h
Un nou accident grav a avut loc in aceasta dimineata pe strazile din judetul Iasi. Cel putin doua ...
Iasul, invadat de zgarie-nori!
Cladirile inalte ale orasului pot fi numarate pe degetele unei singure maini * turnul Palas, ...
(VIDEO) Accident grav in Dacia, surprins de o camera video
Un accident rutier grav a avut loc in aceasta dupa-amiaza in cartierul Dacia. O persoana a fost ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor