Marturiile lui Alexandru Calinescu, intelectualul interzis de comunisti: "Sotia a fost prima la admitere, eu al doilea. M-am razbunat si m-am insurat cu ea"

Sursa: Adevarul
Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 09:09
202 citiri
Profesorul de literatura franceza Alexandru Calinescu, de la Facultatea de Litere a Universitatii din Iasi, s-a nascut, a crescut si s-a format la Iasi, acolo unde a si educat zeci de generatii de iubitori ai limbii franceze. Alexandru Calinescu spune ca si-a luat modelele din literatura si s-a maturizat odata cu lecturile parcurse. Copilaria profesorului a fost marcata de amintirile sfarsitului celui de-Al Doilea Razboi Mondial, de foametea care a lovit Moldova si de neajunsurile cu care se ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.