Mitropolia a anuntat programul evenimentelor dedicate Sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva

   

Acestea au loc in saptamana 10 - 15 octombrie
Seria de evenimente dedicate sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva va incepe marti, 10 octombrie, de la ora 06.30, cu procesiunea moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva si depunerea lor pe platoul din fata Caminului preotesc ,,Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" pentru inchinare. Evenimentul se va desfasura in prezenta PS Parinte Calinic Botosaneanul. De la ora 7.00 va incepe sfintirea apei (aghiazma mica) si Sfantul Maslu. Va sluji PS Calinic Botosaneanul. Raspunsurile la strana vor fi date de catre corul Chivotul. Intre orele 16.00 - 17.00, in Catedrala Mitropolitana, se va savarsi paraclisul ,,Sfintei Cuvioase Parascheva", iar de la ora 21.00, tot in Catedrala Mitropolitana, va incepe slujba de priveghere a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe (vecernia, litia si utrenia).

Miercuri, 11 octombrie

De la ora 7.00, la Catedrala, se vor savarsi miezonoptica, acatistul ,,Sfantului Mare Mucenic Gheorghe", Ceasurile si Sfanta Liturghie. Raspunsurile la strana vor fi date de catre Corul ,,Iosif Naniescu" de la Facultatea de la Teologie Ortodoxa ,,Dumitru Staniloae". Intre orele 17.00 - 18.00, in Catedrala Mitropolitana, se va savarsi paraclisul ,,Sfintei Cuvioase Parascheva", iar de la ora 21.00, tot in Catedrala Mitropolitana, va incepe slujba de priveghere a ,,Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului" - vecernia, litia si utrenia. Raspunsurile la strana vor fi date de catre corul Basileus.

Joi 12, octombrie

Intre orele 7.00 - 12.00, la Catedrala se vor savarsi miezonoptica, acatistul ,,Sfantului Mare Mucenic Gheorghe", Ceasurile si Sfanta Liturghie. Raspunsurile la strana vor fi date de catre Corul Chivotul. Intre orele 17.00 - 18.00, in Catedrala Mitropolitana, se va savarsi paraclisul ,,Sfintei Cuvioase Parascheva", iar de la ora 19.00 va avea loc pelerinajul ,,Calea Sfintilor". Procesiunea cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si moastele Sfantului Mare Mucenic Tecla se va desfasura pe acelasi traseu ca si anul trecut. De la ora 21.00, tot in Catedrala Mitropolitana, va incepe slujba de priveghere a ,,Sfantului Apostol Andrei" - vecernia, litia si utrenia. Raspunsurile la strana vor fi date de catre corul Basileus.

Vineri, 13 octombrie

De la ora 7.00, va avea loc miezonoptica, acatistul Sfantului Apostol Andrei, Ceasurile si Sfanta Liturghie. Va canta Corul ,,Apostolii" de la Protopopiatele Iasi 1, Iasi 2 si Iasi 3. Intre orele 17.00 - 18.00, in Catedrala Mitropolitana, se va savarsi paraclisul ,,Sfintei Cuvioase Parascheva", iar de la ora 19.00, tot in Catedrala Mitropolitana, va avea loc un concert al Corului Accapela. Intre orele 21.00 - 03.00 va avea loc slujba de priveghere a ,,Sfintei Cuvioase Parascheva" combinata cu a ,,Sfintului Mare Mucenic Tecla" - vecernia, litia si utrenia si Sfanta Liturghie, care va fi savarsita de PS Calinic Botosaneanul. Va canta Corul Basileus al Seminarului ,,Sfantul Vasile cel Mare" din Iasi.

Sambata 14 octombrie

Ziua de sambata, 14 octombrie, va incepe cu miezonoptica, acatistul ,,Sfintei Cuvioase Parascheva", Ceasurile si Slavoslovia Mare. Va canta corul Chivotul. De la ora 9.00 va incepe Sfanta Liturghie arhiereasca, pe podiumul din Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, raspunsurile vor fi date de catre corul Chivotul. Intre orele 17.00 - 18.00, in Catedrala Mitropolitana, se va savarsi paraclisul ,,Sfintei Cuvioase Parascheva", iar de la ora 18.00, la Primarie va avea loc Seara Valorilor. De la ora 21.00 se va savarsi slujba de priveghere a Invierii (vecernia, litia si utrenia). Va canta corul Basileus.

Duminica, 15 octombrie

De la ora 9.00, la Catedrala Mitropolitana se vor savarsi miezonoptica, acatistul Mantuitorului, Ceasurile si Sfanta Liturghie. Va canta corul Sanctus. Intre orele 17.00 - 18.00, in Catedrala Mitropolitana, se va savarsi paraclisul ,,Sfintei Cuvioase Parascheva", iar intre 21.00 - 01.00 slujba de priveghere a ,,Sfantului Mare Mucenic Tecla " (vecernia, litia si utrenia). Va canta corul Chivotul.
Marti, 03 Octombrie 2017, ora 04:54
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 254 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV: O cunoscuta doctorita se zbate intre viata si moarte. A vrut sa-si puna capat zilelor!
Un cunoscut si apreciat medic al Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iasi se afla in stare ...
FOTO: Se extinde harta birourilor din Iasi. O fosta fabrica se transforma radical
Nu mai putin de 13.000 de metri patrati de spatii de birouri se amenajeaza intr-o cladire a fabricii ...
FOTO: Catargul din Podu Ros schimba "peisajul". Cum s-a transformat zona
Un catarg inalt de 41 de metri a fost amplasat in scuarul din zona intersectiei dintre strada Palat ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor