Noua lista de asteptare pentru locuinte sociale, in 2013

   

Sansele cele mai mari la obtinerea unei locuinte sociale sau convenabile vor avea persoanele sau familiile care nu au fost evacuate din alte locuinte.

Totodata, avantajati vor fi cei cu un loc de munca stabil, cu contract pe perioada determinata sau care au vechime la depunerea dosarului

Pe lista de repartitii a locuintelor sociale si convenabile figureaza la acest moment 3.031 de dosare depuse pentru obtinerea unei locuinte convenabile si 2.214 dosare pentru obtinerea de locuinte sociale. In conditiile in care criteriile de punctare au fost modificate prin hotarare de Consiliu Local in cursul lunii septembrie, cele peste 5.000 de dosare vor intra intreo noua etapa de evaluare. "In ultima sedinta de Consiliul Local au fost aprobate noile criterii. Credem ca la finalul lunii decembrie vom termina evaluarea acestor dosare, iar in sedinta ordinara de Consiliu Local din luna ianuarie a anului viitor vom putea aproba noile liste pentru 2013", a declarat viceprimarul Marius Danga. Potrivit celor 15 noi criterii de evaluare a cererilor de atribuire a locuintelor din proprietatea municipiului Iasi, favorite pentru obtinerea unei astfel de locuinte nu vor mai fi familiile cu multi copii, ci cele care vor face dovada faptului ca pot sa intretina corespunzator spatiul repartizat. Principalele criterii se vor referi la aplicarea de penalitati pentru cei care vor depune dosare in urma evacuarilor, scurtarea perioadei de asteptare a celor care au depus dosare, prin aplicarea punctelor de diferentiere in functie de vechimea dosarului, in conditiile in care la Iasi exista in analiza dosare vechi de 12 ani, temporarea criteriului pe numar de copii aflati in intretinere, astfel incat de la cel deal 4lea copil in sus sa se acorde doar 10 puncte in loc de 50, cate se dadeau pana in prezent, sau diferentierea angajatilor pe perioade determinate sau nedeterminate de lucru. "Un criteriu important de departajare va tine cont de persoanele evacuate, care vor fi penalizate la punctaj. In acest moment avem cateva zeci de sentinte judecatoresti de evacuare, pe care le vom pune in aplicare in luna septembrie. Atribuirea unui spatiu de locuit, acumularea de datorii si apoi evacuarea chiriasului, este un ciclu pe care trebuie sal inchidem. Trebuie sa dam o sansa reala anumitor categorii defavorizate care, in baza vechilor criterii, aveau sanse foarte mici", a declarat Marius Danga. (Nelu Paunescu)
Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 03:01
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 2093 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Emotii mari! REZULTATELE examenului de Rezidentiat 2017 la Iasi
Ieri, 19 noiembrie 2017, si in Centrul Universitar Iasi, anume la Universitatea de Medicina si ...
BOMBA! Decizia a fost luata! Una dintre cele mai bogate familii din Iasi a fost ingenunchiata!
* Finantele au inceput sa calareasca dezvoltatorii imobiliari din Iasi * Combinatiile fratilor ...
EXCLUSIV! Incendiu puternic in Bucium! O casa a fost cuprinsa de flacari
Mai multe echipaje de pompieri si politie intervin in aceste momente in zona Bucium. Autoritatile ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor