Proiect revolutionar la Liceul de Informatica Iasi

   

* proiectul is
i propune s
a
construiasc
a
o atitudine deschis
a
a profesorilor c
a
tre utilizarea noilor tehnologii
s
i a resurselor educa
t
ionale online in timpul orelor, s
a
preg
a
teasc
a
profesorii pentru utilizarea in clas
a
a realit
at
ii virtuale
s
i augmentate
s
i s
a
produc
a
lec
t
ii bazate pe realitatea virtual
a
cu impact asupra dezvolt
a
rii elevilor

Preocuparea permanenta a Liceului Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" Iasi de identificare a unor strategii didactice inovative care sa raspunda nevoilor de invatare ale elevilor, conectati la ritmul alert de dezvoltare al tehnologiilor, se transpune intr-un nou proiect Erasmus+ intitulat Inovatie in scoala viitorului prin utilizarea realitatii virtuale si augmentate in formare si educatie scolara.

Cu un buget aprobat de 250.350 euro, proiectul vizeaza crearea de produse intelectuale prin contributia specialistilor din institutii partenere: Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" Iasi (institutie coordonatoare), Fundatia EuroEd, Unique Make up, Pixel - Associazione Culturale, CIPAT - consortiu de 43 scoli din regiunea Toscana, Instituto Politecnico de Braganca, Soros International House si Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.

Realitatea virtuala, modalitate inedita de a captiva elevii de toate varstele, adauga valoare scenariilor didactice prin livrarea de experiente si tipuri de interactiuni. Realitatea virtuala poate deveni o metoda de predare care ii ajuta pe elevi sa se simta parte a unei experiente care le starneste imaginatia si le stimuleaza gandirea.

Proiectul isi propune sa construiasca o atitudine deschisa a profesorilor catre utilizarea noilor tehnologii si a resurselor educationale online in timpul orelor, sa pregateasca profesorii pentru utilizarea in clasa a realitatii virtuale si augmentate si sa produca lectii bazate pe realitatea virtuala cu impact asupra dezvoltarii elevilor.

Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" Iasi, prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Adina Romanescu (coordonator proiect), prof. Cristina Fulop, prof. Maria Rados, prof. Zaharia Daniela, prof. Marius Smirnov, va coordona crearea de resurse educationale deschise, biblioteca online, ghidul pentru implementarea tehnologiei bazate pe realitatea virtuala dedicat directorilor de scoli si profesorilor, dar si resurse educationale care inglobeaza secvente de realitate virtuala.

Prima intalnire transnationala a proiectului are loc la Iasi, in perioada 13 - 14 decembrie 2018, si va reuni 20 de participanti din Italia, Portugalia, Lituania si Romania. Laura RADU
Marti, 11 Decembrie 2018, ora 17:48
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Cinismul unui chirurg iesean: spaga luata pentru pacientii care mor nu se restituie
Judecatorii ieseni au prezentat informatiile incredibile in motivarea unei sentinte pe care au ...
Detalii mai putin cunoscute! Marele bluf din spatele vanzarii celebrului Hotel Traian
Vanzarea la licitatie a hotelului Traian pare sa fi fost o afacere pusa la cale de doi dintre cei ...
Vila boss-ului de la Siraj, greu de vandut. Executorii incearca in zadar de cinci ani
Cladirea-mamut este situata intr-o zona buna a Iasului, in Bucium, insa executorii nu reusesc, de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor