Termenul dat de premier pentru inceperea efectiva a lucrarilor la Autostrada Moldovei

   

Termenul dat de premierul Ludovic Orban pentru inceperea efectiva a lucrarilor la Autostrada Moldovei este de aproximativ 2 ani, dupa realizarea studiilor de fezabilitate, obtinerea avizelor de mediu si lansarea licitatiei pentru proiectare.
In discursul sustinut in Piata Unirii din Iasi, Orban a spus ca obiectivul Guvernului este ca proiectul sa fie finantat din bani europeni si ca informatiile potrivit carora Executivul nu are in vedere finantarea europeana sunt fake news.

Ulterior, intrebat de jurnalisti care este adevarul legat de finantarea Autostrazii Moldovei din fonduri UE, Ludovic Orban a sustinut ca exista mai multi pasi ca sa se intample acest lucru: "Ca sa intre pe finantare, trebuie adoptat bugetul Uniunii Europene, trebuie sa se semneze acordul de partereiat Romania - Comisia Europeana privind impartirea banilor pe axe si abia apoi se poate sti daca e finantat. Din punctul nostru de vedere, noi vom negocia, reprezinta clar una dintre prioritatile noastre".

Intrebat de jurnalisti despre un termen pentru realizarea autostrazii A8, el a spus ca un termen realist pentru emiterea ordinului de executie a lucrarilor este de aproximativ 2 ani, dupa realizarea studiilor de fezabilitate, obtinerea avizului de mediu si lansarea licitatiei pentru proiectare.

"Am mostenit acest proiect de autostrada. Era introdus, alaturi de alte 22, sa fie realizat de Comisia de Prognoza, care nu are nicio competenta. Marti adoptam ordonanta de urgenta care va readuce in competenta ministerelor de linie toate proiectele care erau la Comisia de Strategie si Prognoza. In ceea ce priveste autostrada Unirii, proiectul va reveni in competenta Ministerului Transporturilor, prin CNAIR. Prin ordonanta de urgenta vom incheia SF-ul cu PPP-ul (parteneriatul public privat) pe care l-au lansat pe piata vechile guvernari si vom lua o decizie rapida cu privire la finantare", a spus Orban.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban au promis in fata multimii adunate la Iasi pentru a celebra Unirea Principatelor Romane ca autostrada A8 va fi realizata.
Iohannis a transmis "un semnal ferm catre guvernanti: romanii si Romania au nevoie de Autostrada Unirii", iar Orban a spus ca obiectivul Guvernului este ca autostrada sa fie facuta din bani europeni, chiar daca pe piata circula tot felul de fake news-uri.

Atat premierul, cat si presedintele au fost aplaudati, dar si huiduiti in timpul discursurilor sustinute in fata celor cateva mii de ieseni adunati in Piata Unirii, la manifestarile de Ziua Principatelor Romane. Din multime s-a scandat "Vrem autostrada" si "Nu mai vrem parada, vrem autostrada!".
Vineri, 24 Ianuarie 2020, ora 18:52
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Andreea Antonescu, amendata la Iasi dupa un fals apel de sechestrare la 112
Andreea Antonescu, fosta membra a trupei Andre, a fost amendata cu 4.000 de lei dupa o escapada ...
FOTO: Aici vor fi facute ca noi avioanele Airbus 320 si Boeing 737 la Iasi. Primele imagini
Seful CJ Iasi Maricel Popa a facut publice primele imagini ale hangarului pentru mentenanta ...
Saramet, la Socola
Noul manager interimar al Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi este Bogdan Adrian ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor