Teroristul Iasului a lucrat pentru Corduneni!

   

Sase ieseni care i-au ajutat pe membrii celui mai de temut clan interlop sa scoata profit au intalnire cu judecatorii.

Potrivit procurorilor DIICOT, Adrian Daninfield, Constantin Vasile Tigata, Florin Conorul, Andreea Cretu, Danut Zelinschi si Cezar Danut Onofrasi fost acolitii Cordunenilor. Procurorii au formulat acuzatii de inselaciune, fals privind identitatea, uz de fals, fals intelectual si fals in declaratii.

Cum actiona gruparea

Cei sase au actionat intre 2007 si 2009, in doua modalitati. Potrivit procurorilor DiICOT, prima a fost identificarea unor persoane cu o stare materiala precara, consumatoare de alcool si cu un mod de viata dezorganizat si care aveau in proprietate sau urmau sa mosteneasca imobile. "Cea de a doua viza efectuarea de demersuri pe langa persoanele care lucrau la diferite institutii, context in care s-au obtinut informatii despre faptul ca pentru unele imobile fie nu erau mostenitori legali, fie nu au fost ridicate actele de proprietate mari perioade, iar in aceste conditii au efectuat toate demersurile necesare pentru insusirea imobilelor", au concluzionat procurorii DIICOT. Casele erau apoi revandute.

Aveau pile la institutii

Daninfield si alti membri ai clanului racolau iesenii saraci sau alcoolici, dandu-i de veste lui Vasile Corduneanu. Danut Ilincariu se ocupa de demersurile oficiale. "In virtutea relatiilor pe care le avea cu personalul din cadrul Oficiului de Cadastru, al Directiei de Finante Publice Locale si al Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat, Ilincariu trimitea persoane apropiate pentru a ridica actele eliberate de catre aceste institutii. Darie Constantin avea rolul de a falsifica documentele care urmau sa fie folosite pentru dezbaterea succesiunii", se arata in rechizitoriu.

Si-au tepuit si rudele

Escrocii nu s-au sfiit sa-si insele si rudele. Onofrasi si-a pacalit sora si fratele, vanzand apartamentul mamei ca si cum ar fi fost singurul mostenitor, cu 30.000 de euro. La randul sau, Zelinschi si-a declarat mama moarta, numai sa-i vanda casa! Femeia era internata in spital, iar Zelinschi s-a dus cu un certificat fals de deces la Starea Civila. Desi functionara si-a dat seama ca actul e masluit, grupul n-a renuntat la afacere, iar locuinta a fost vanduta cu 32.000 de euro. Mentionam ca Ilincariu, Darie, Vasile Calin si alti membri ai clanului sunt deja judecati la Tribunalul Maramures.

Acuzatii de santaj

Onofrasi si-a trecut pe raboj si doua ispravi de alt calibru. In septembrie 2008, el i-a santajat pe Vasile Babusanu si Constantin Prisacaru, punand scrisori de amenintare in cutiile postale. "Inculpatul a cerut 5.000 de euro, sustinand ca va executa un dusman al partii vatamate, care doreste s-o execute", au stabilit procurorii.

Dupa ce a trimis scrisorile, Onofrasi nu a mai facut insa ceva ca sa intre in posesia banilor. El a mai fost condamnat pentru terorism, dupa ce a amenintat sase familii ca le arunca in aer casele daca nu-i dau cate 1.000 de euro. Alte iesiri excentrice ale barbatului au fost proteste la Primarie si pe acoperisul Teatrului National. (Dan Constantinescu)

Acum ne poti urmari si pe
FACEBOOK
Citeste mai multe despre teroristul Iasului Corduneni DIICOT Iasi
Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 07:05
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 659 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
(EXCLUSIV-FOTO) Impact dur in zona Tatarasi. O masina s-a rasturnat cu rotile in sus
Un accident grav a avut loc in aceasta noapte, in apropiere de miezul noptii. Doua autoturisme ...
LIVE-TEXT: Moldova vrea autostrada: "Razesii" invadeaza Capitala cu motoare
LIVE-TEXT: Moldova vrea autostrada: "Razesii" cu motoare invadeaza Capitala UPDATE: 7.30 : Coloana ...
Protest fara precedent in Justitia ieseana
A dunarea Generala a procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi intrunita in sedinta ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor