Ion Creanga si misteriosul juramant de sorginte masonica. Un fapt din istoria Romaniei cvasinecunoscut poate explica angajamentul parafat in secret

Sursa: Adevarul
Joi, 17 Aprilie 2014, ora 00:36
369 citiri
Cercetatorii Muzeului Literaturii Romane (MLR) Iasi au dezvaluit faptul ca lucreaza la descifrarea unui act misterios descoperit recent in arhivele institutiei.
Este vorba despre un angajament semnat de mai multi membri ai Societatii literare Junimea, multi dintre ei componenti recunoscuti ai Francmasoneriei.
"Jur pe onoare si constiinta/ Ma leg pe suflet si pe Dumnezeu/ Sa lucrez din toata inima pentru ridicarea neamului romanesc/ Sa respect si sa execut toate hotararile luate de comitetul ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.