Zsolt Szilagyi - Ce promite

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 12:53
5128 citiri
Zsolt Szilagyi - Ce promite
Foto: Facebook/Szilagyi Zsolt

Zsolt Szilagyi, candidatul PPMT la alegerile prezidentiale, promite ca Romania va deveni o tara mai frumoasa daca maghiarii au autonomie.

Szilagyi sustine ca autonomia si federalizarea Romaniei reprezinta un interes comun transilvanean, aceasta fiind si tema principala a campaniei sale.

Totul despre candidatul Zsolt Szilagyi

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Cred ca, in cadrul european, secuii, maghiarii si romanii isi pot cladi o tara, o regiune, o casa mult mai confortabila si mult mai europeana, mai aproape de normalitate. Nu este un lucru secret faptul ca vad sansele Romaniei intr-o reforma profunda, care sa aplice modelele consacrate functionale din Europa, inclusiv pentru minoritati, inclusiv pentru comunitatile nationale, deci nu este secret ca partidul nostru lupta pentru acele forme de autonomie care si-au dovedit deja viabilitatea in Europa", a declarat vicepresedintele PPMT.

Acesta a mentionat ca programul sau electoral, denumit "Transilvanizarea Romaniei", se bazeaza nu numai pe voturile maghiarilor, ci si pe votul celorlalti locuitori ai Transilvaniei.

"Cand spunem transilvanizarea Romaniei ne gandim la extinderea nationala a acelor valori care caracterizeaza in sens pozitiv Transilvania: toleranta, diversitatea, eficienta, corectitudinea, respectul fata de celalalt, propagarea ideii europene etc. Vrem, deci, ca Romania sa devina mai degraba o Transilvanie extinsa, Romania sa fie transilvanizata (...) Pornesc in aceasta campanie cu ideea de a mobiliza transilvanenii si maghiarii, nu ma bazez numai pe votul maghiarilor, ma bazez pe votul tuturor ardelenilor care doresc o reprezentare a interesului Ardealului, care cred ca transilvanizarea Romaniei poate ajuta nu numai regiunea noastra, ci si intreaga tara", a declarat Szilagyi Zsolt.

Este pentru prima data in istorie cand comunitatea maghiara va avea doi candidati in cursa pentru Cotroceni ceea ce inseamna, in opinia lui Zsolt Szilagyi, ca maghiarii isi vor face mai bine auzita vocea.

Aceste articole de prezentare a candidatilor la alegeri sunt realizate pe baza programului prezidential si declaratiilor fiecaruia dintre ei. Unde exista putine date, vor fi actualizate in timpul campaniei electorale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ce promite Zsolt Szilagyi, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Zsolt Szilagyi prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014