Zsolt Szilagyi - De ce vrea sa fie presedinte

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 22:30
3840 citiri
Zsolt Szilagyi - De ce vrea sa fie presedinte
Foto: Facebook/ Szilagyi Zsolt

Szilagy Zsolt, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, sustine ca multi maghiari sunt "dezamagiti de prestatia subreda a actualei guvernari" si spera ca prin candidatura sa la alegerile prezidentiale din noiembrie vocea lor sa fie auzita mai tare.

Sustinator al autonomiei Tinutului Secuiesc, vicepresedintele PPMT a spus, in mai multe randuri, ca "daca nu va exista autonomie in Transilvania nu va putea supravietui comunitatea maghiara din Tinutul Secuiesc".

Totul despre candidatul Zsolt Szilagyi

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Militam de 25 de ani pentru implementarea acelor modele de autonomie care s-au instituit si si-au dovedit deja viabilitatea in Europa occidentala si cred ca, daca romanii din Serbia, Ungaria au dreptul la autonomie culturala si au ales de nenumarate ori autoguvernarea culturala, atunci si noi, Romania, putem institui acest lucru si putem convinge majoritatea romaneasca ca Romania va deveni o tara mai frumoasa, mai stabila, mai buna pentru toti, daca nu numai majoritatea, dar si comunitatile minoritare se simt mai confortabil, mai in siguranta", a declarat Szilagyi Zsolt.

Acesta a mentionat ca isi doreste ca elita politica romaneasca si opinia publica din Romania "sa gandeasca nu numai centralist, cum s-a intamplat pana acuma, dar si conform regionalismului european".

Szilagyi Zsolt a subliniat ca este pentru prima data in istorie cand comunitatea maghiara va avea doi candidati in cursa pentru Cotroceni.

"Vrem sa fim integrati in societatea romaneasca, in politicul romanesc. Ne angajam in aceasta cursa fiindca vedem o sansa de dialog, de a demonta tabuurile si fricile care s-au format cu privire la noi, vedem o sansa de a prezenta programul nostru de modernizare a Romaniei, dupa modele viabile si functionale care exista in Occident, dar care, din pacate, sunt in continuare negate in Romania", a explicat candidatul PPMT.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Zsolt Szilagyi prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014