CSOP: Traian Basescu si Sorin Oprescu, cei mai de incredere politicieni

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 15:46
5636 citiri
CSOP: Traian Basescu si Sorin Oprescu, cei mai de incredere politicieni
Foto: Arhiva

Traian Basescu ramane preferatul romanilor pentru a ocupa functia de presedinte la alegerile din toamna, devansandu-l pe Mircea Geoana cu 16 procente. Presedintele ar obtine 35% din voturi, iar liderul PSD 19%, urmat de Crin Antonescu cu 15%.

Ultimul sondaj realizat de CSOP arata ca Traian Basescu nu reuseste sa depaseasca pragul electoral de 40% din voturi, iar Mircea Geoana trece pe locul doi cu 19% dintre optiunile de vot, informeaza Realitatea Tv.

Pe locul trei se afla Crin Antonescu cu 15%, urmat de Gigi Becali cu 9%, Corneliu Vadim Tudor si Sorin Oprescu cu 7%, iar Kelemen Hunor si principele Radu Duda obtin doar 4% din voturile romanilor care s-ar prezenta la urne.

In ceea ce priveste increderea in politicieni, Traian Basescu se bate pentru primul loc cu edilul Capitalei, Sorin Oprescu. Romanii le acorda celor doi aceeasi cota, respectiv 36%.

Tot la capitolul incredere premierul Emil Boc e cotat cu 22 %, Mircea Geoana cu 25%, Crin Antonescu cu 24% si Ion Iliescu cu 19%.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu cu cate 14 procente. Principele Radu Duda si Corneliu Vadim Tudor au obtinut la capitolul incredere 10 si respectiv 20%. Europarlamentarul Gigi Becali se bucura de increderea a 24% dintre romani.

Din cele 923 de persoane intervievate de CSOP, 43% spun ca merg la vot, 33% declara ca probabil nu vor vota, iar 24% sigur nu vor vota.

In ceea ce priveste alegerile parlamentare, PD-L si PSD-PC sunt fruntase, cu 31 si respectiv 30% din intentiile de vot. Liberalii ar obtine 17 procente, iar PRM si PNG cate 7. UDMR ar fi votata de 5% din electorat, iar alte partide ar obtine voturi din partea a 4% dintre romani.

Sondajul a fost efectuat in perioada 18-22 iulie si are o eroare de plus minus 3,2%.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu, #sondaj CSOP, #Mircea Geoana, #Crin Antonescu, #Sorin Oprescu presedintie , #Mircea Geoana