Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Corespondentul Ziare.com, arestat la Strasbourg

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 22:07
5276 citiri
Corespondentul Ziare.com, arestat la Strasbourg
Foto: Reuters

Cristian Mihai Chis, corespondentul Ziare.com la Strasbourg, a fost arestat sambata seara impreuna cu un grup de militanti anti-NATO.

Ziaristul se intorcea de la una dintre manifestatiile organizate de anarhisti la granita dintre Franta si Germania. "Eram undeva langa granita, cand am vazut in zare un fum gros. Am mers intr-acolo. Ardea un hotel de 6 etaje. Am stat un ceas si m-am uitat ca tampitul, apoi, deoarece protestatarii se imprastiau, am dat sa fac la fel. Am luat-o pe jos, ca orasul e sub asediu, nu circula nimic, totul se reduce la fum si sirene.

Dupa cateva sute de metri, un filtru. Arat legitimatia, jandarmul se uita la ea si imi spune ca oriunde as merge, nu e bine. Scot harta si-l intreb daca stie alta cale sa ajung la hotelul meu, si-mi indica o strada. O iau pe-acolo, si dau de alt filtru. De aceasta data, jandarmii m-au lasat sa trec, fiind jurnalist, dar peste alte cateva sute de metri ma opresc iar, pe Rue Petit Rihn.

Legitimatia, acreditarea n-au folosit la nimic. Si in timp ce incercam sa explic unor oameni care se uitau la mine ca la un vierme si strigau de parca le-as fi spart casa, de noi s-a apropiat un convoi de militanti escortati de cativa jandarmi, retinuti in preajma hotelului in flacari.

M-au impins langa ei, in ciuda protestelor mele, si m-au anuntat ca sunt arestat. A venit un cameraman si ne-a filmat pe toti - aia erau aproape 200 - , apoi ne-au spus ca ne urca in dube. Cat timp ne-au luat numele, mi-am adus aminte ca noi avem acolo consulat.

Serviciile consulare erau asigurate, insa, de un robot care imi spunea pe ce taste sa apas daca vreau diverse hartii. Cu ceea ce credeam ca sunt ultimele clipe inainte sa o iau razna, vazand ca pe ailalti in urca pe rand in dube, am apelat la ministrul de Externe", ne-a relatat Cristian Mihai Chis.

Cristian Diaconescu si-a notat datele jurnalistului si a promis ca va face demersuri pentru eliberarea lui. Dupa 40 de minute, Cristian Mihai Chis a fost anuntat de jandarmi ca e liber sa plece.

Cititi duminica reportajul despre filmul arestarii

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Mihai Chis, #arestat Strasbourg, #anti nato , #frauda