Romania isi propune sa exporte mai multe arme

Vineri, 04 Aprilie 2008, ora 10:11
1657 citiri
Romania isi propune sa exporte mai multe arme

Exporturile de armament romanesc nu depasesc 100 milioane de euro anual, fenomen care dezavantajeaza economia Romaniei, transmite The Money Channel.

Directorul Productiei de Aparare din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, Aurel Cazacu, a declarat ca exporturile romanesti de tehnica militara trebuie sa creasca, iar acest demers nu poate fi posibil decat printr-o strategie politica pe termen lung, care sa ofere avantaje industriei romanesti de armament.

"Utilizatorii de tehnica militara trebuie sa stie ce sa ceara. Pe de alta parte in zona electronicii militare exista un deficit de tehnologie. Romania se afla pe o piata concurentiala, dar avem potential", a mai adaugat Aurel Cazacu.

In acelasi timp, Romania nu ar trebui sa isi puna problema banilor pentru importuri, pentru ca bancile reprezinta o oportunitate de finantare.

Si in privinta exporturilor exista solutii daca societatile de profil reusesc sa se mentina in varful pietei.

"Trebuie sa te bati pentru o piata, trebuie sa te lupti pentru o piata. Inca avem potential si avem piete carora sa ne adresam. Trebuie sa fim seriosi, sa dam dovada de seriozitate, sa colaboram cu Ministerul Apararii, sa gasim solutii. Trebuie management la varf, sus, iar nu sa eludam principiile concurentiale, nu sa oferim produse slabe calitativ armatei", a declarat Aurel Cazacu.

Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
#industria de armament romanesc, #are nevoie de o politica, #pe termen lung , #stiri economice