Zeci de cladiri din Capitala au stins lumina de Ora Pamantului

Duminica, 28 Martie 2010, ora 08:56
1109 citiri
Zeci de cladiri din Capitala au stins lumina de Ora Pamantului

Zeci de institutii din Capitala, printre care Palatul Parlamentului, Guvernul, Ateneul Roman, Primaria, Opera Romana, Teatrul National si Muzeul National de Arta al Romaniei, au stins luminile, sambata seara, pentru o ora, alaturi de cladiri din alte 29 de orase, pentru a marca Ora Pamantului.

Luminile interioare si exterioare ale Palatului Parlamentului au fost stinse, la 20:30, de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, astfel fiind dat startul concertului unplugged organizat in Parcul Izvor la care participa Sistem, Mihai Margineanu si Lu Cozma. Concertul, marcat de sunet si lumini nealimentate electric, nu a implicat folosirea surselor de curent.

Primaria Capitalei a stins luminile din sediul propriu si din cladirile in care functioneaza institutiile subordonate (Administratia Strazilor, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, Administratia Cimitirelor, ARCUB si Centrului de conservare si valorificare a traditiei si creatiei populare), intre orele 20:30 si 21:30, pentru a marca Ora Pamantului (Earth Hour), cea mai mare initiativa globala legata de mediu.

Ziare.com a stins lumina de Ora Pamantului

Luminile au fost stinse si pe scena Ateneului Roman, dupa incheierea concertului organizat de Primaria Capitalei cu ocazia Pastelui. Si Ambasada SUA la Bucuresti a ramas pe intuneric, stingand toate luminile in afara celor de securitate. Sediile a zeci de companii din Capitala s-au alaturat miscarii "Earth Hour", ramanand cufundate in intuneric pentru o ora.

Alte 29 de orase din Romania au participat, alaturi de Bucuresti, la evenimentul "Earth Hour".

In Moldova, la Iasi, Bacau si Vaslui, au fost stinse luminile mai multor institutii, monumente si cladiri emblematice, iar la Botosani, municipalitatea a lasat pe intuneric mai multe cladiri si a organizat un spectacol special - un grup de copii care canta la lumina lumanarilor asezate in forma numarului 60, simbolul evenimentului. La Vatra Dornei, la initiativa unor institutii de invatamant, Primaria a stins luminile in centrul orasului.

La malul Marii Negre, la Constanta, s-au stins luminile sediului Primariei, Consiliului Judetean, Prefecturii, dar si la Sala Sporturilor si Palatul Copiilor. La Tulcea, intre orele 18:30 si 22:00, a avut loc un spectacol nocturn de muzica, dans si poezie in Piata Civica.

In Transilvania, Baia Mare a anuntat ca luminile se vor stinge la o serie de obiective importante ale orasului, printre care si Teatrul Municipal, Turnul Stefan si Biserica Sf. Treime. Intre orele 20:30 si 21:30 iluminatul public din zona pietonala "Liviu Rebreanu" din centrul istoric al municipiului Bistrita a fost intrerupt, astfel ca simbolul orasului, Biserica Evanghelica, dar si Primaria au fost, pentru o ora, cufundate in intuneric.

Parlamentul, Teatrul National si Opera Romana vor stinge lumina de Ora Pamantului

Ramnicu Valcea, primul oras din Romania care a confirmat in mod oficial anul acesta participarea la evenimentul Earth Hour, a hotarat ca peste 30 de institutii publice si comerciale din oras sa stinga luminile timp de o ora. Urmand exemplul resedintei de judet, si alte localitati din Valcea precum Baile Govora, Baile Olanesti, Calimanesti si Horezu au anuntat stingerea iluminatului public.

In partea de vest a Romaniei, la Timisoara, municipalitatea intrerupe iluminatul institutiilor publice si promoveaza ideea stingerii luminilor in randul institutiilor private, incurajand, totodata, cetatenii sa repete gestul in locuintele lor.

Romania a participat pentru prima oara la campania globala "Earth Hour" in calitate de tara oficiala in 2009, la initiativa WWF (World Wide Fund for Nature), organizatia care coordoneaza de patru ani campania globala. Pe 28 martie 2009, intre 20.30 si 21.30, doua milioane de romani au stins luminile in casele lor, potrivit datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National.

Vedetele sting lumina de Ora Pamantului. Tu o vei face?

"Earth Hour" isi propune sa-i determine pe oameni sa constientizeze una dintre cele mai mari amenintari actuale - schimbarile climatice. Anul acesta 115 tari si-au anuntat participarea la Earth Hour.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ora Pamantului Romania, #cladiri lumina Ora Pamantului, #Parlament lumina Ora Pamantului , #frauda