Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adrian Nastase ataca organizatia PSD Sibiu

Duminica, 14 Februarie 2010, ora 17:28
3732 citiri
Adrian Nastase ataca organizatia PSD Sibiu

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, acuza ca organizatia PSD Sibiu a devenit o "gasca locala" si ar trebui sa inceteze sa mai caute in exterior cauzele insucceselor repetate ale partidului de la alegerile din 2004 pana in prezent.

"Mi-e din ce in ce mai clar ca, desi am criticat deseori organizatiile mari, 'baronii locali', care insa aduc voturi partidului, am ignorat organizatiile mici, care din cluburi locale au devenit, in anumite cazuri, gasti locale. Sibiu a fost, practic intotdeauna, printre organizatiile noastre cu rezultate 'slabe, unde explicatiile pentru rezultat erau legate fie de nemti, fie de mentalitati. Din pacate, rezultatele au fost tot mai slabe", scrie duminica fostul premier, Adrian Nastase, pe blogul personal.

Deputatul PSD sustine ca, desi Mircea Geoana a reusit sa obtina in turul 2 mai multe voturi la Sibiu decat el, in 2004, este doar datorita faptului ca a avut ajutorul lui Klaus Iohannis si al lui Crin Antonescu.

"In 2004, in turul 1, eu am obtinut 65.084 voturi fata de 42.375 ale lui Mircea Geoana in 2009. Doar diferenta de 22.700 de voturi reprezinta cam 2/3 din cat obtine organizatia acum. Trist este ca numarul de voturi obtinut de mine in 2004 este aproape dublu fata de ceea ce a reusit organizatia alegerile ulterioare, din 2007-2009. Cred insa ca atata timp cat, de ani de zile, liderii de acolo cauta scuze pentru rezultate slabe in fenomenul Klaus Iohannis sau in "imaginea" mea si a lui Ion Iliescu nu vor reusi decat sa piarda si mai multe voturi", mai scrie fostul premier.

Adrian Nastase crede ca Ioan Cindrea, presedintele organizatiei, ar trebui sa inceteze sa mai caute in exterior cauzele insucceselor repetate ale PSD in Sibiu si sa porneasca, in solutiile viitoare, de la faptul ca timp de 5 ani nu au reusit sa propuna candidati care sa fructifice nici macar jumatate din potentialul dovedit al voturilor de stanga din judet.

"Adunarea aranjata de la Sibiu, de saptamana aceasta, unde s-a interzis accesul membrilor care si-au permis sa critice conducerea locala, a decis, nestatutar si incalcand hotararea adoptata in 4 februarie la reuniunea CN de la Bucuresti, sa nu includa in lista de delegati pe unii membri ai Consiliului National alesi la Congresul anterior. Motivul? Nu-l cunosc dar, se pare, ca lui Ioan Cindrea i s-a promis functia de vicepresedinte al partidului in "echipa" Mircea Geoana", mai scrie acesta.

In replica, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat, pentru NewsIn, ca nu doreste sa discute cu presa problemele interne de partid, dar a tinut sa puncteze ca intrunirea criticata de Nastase "a fost in mod categoric statutara si transparenta".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Adrian Nastase acuzatii PSD, #PSD Sibiu rezultate slabe , #PSD