O firma romaneasca face autostrada in Irak

Miercuri, 11 August 2010, ora 10:06
5005 citiri
O firma romaneasca face autostrada in Irak

Firma de constructii Romstrade, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, a obtinut un contract de constructie a unui tronson de autostrada in Irak, in lungime de 35 de kilometri.

"Suntem in faza finala pentru primul nostru contract din Irak, pentru o portiune de autostrada de 35 de kilometri. Suntem principalul contractor, vom folosi de pe plan local doar munca calificata. Lucrarile vor incepe cel mai probabil la jumatatea lunii octombrie", a declarat, pentru Money.ro, Gheorghe Racaru, directorul de strategie al grupului Romstrade.

Acesta a refuzat sa dezvaluie mecanismul prin care isi va recupera banii, valoarea contractului si, de asemenea, nu a dorit sa faca public nici traseul drumului, pe motive de clauze de confidentialitate. El a spus doar ca se afla in zona Kurdistanului irakian.

Potrivit sursei citate, Guvernul de la Bucuresti sau Ambasada Romanei din Irak nu au avut nici o contributie la acest contract.

Compania de constructii Romstrade a inregistrat anul trecut un profit net de 31,6 milioane de euro, dublu fata de anul precedent, la o cifra de afaceri de 268 de milioane de euro, cu care a devenit cea mai mare firma de profil din Romania.

Lucrarile de extindere si de completare a Centurii de Nord a Bucurestiului, intre DN2 si DN1, au fost executate tot de firma lui Iordache pentru suma de 70 de milioane de euro. Nelu Iordache controleaza si compania aeriana Blue Air.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#autostrada Irak, #Romstrade Irak, #Nelu Iordache Romstrade , #oportunitati afaceri
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Cam riscant contractul, noroc ca se spune de la inceput ca va fi folosit numai personal irakian, desi ma cam indoiesc ca nu va trebui sa se mai duca in Irak si ceva specialisti din Romania.