Chiliman: Structurile din MAI protejeaza comerciantii de etnobotanice

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 18:24
1635 citiri
Chiliman: Structurile din MAI protejeaza comerciantii de etnobotanice
Foto: botosaneanul.ro

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliaman, a declarat ca Politia Nationala inchide ochii atunci cand trebuie sa verifice magazinele de vise, iar structurile din Ministerul Apararii Interne protejeaza comerciantii de etnobotanice.

Totodata, rata infractionalitatii a crescut in Sectorul 1 din cauza masurilor luate de Guvern, a precizat edilul, potrivit Realitatea TV.

"Lucrurile au culminat saptamana trecuta cu fapt revoltator. Un magazin care vindea produse etnobotanice a fost inchis de politia comunitara la solicitarile cetatenile disperati. Cu toate aceaste marfurile confiscate au fost returnate si magazinul redeschis a doua zi cu largul concurs al unor structuri din Ministerul de Interne. In loc sa scoata definitiv acesta activitate inafara legii, Politia Nationala inchide ochii la aceaste magazine ceea ce eu nu pot face", a spus primarul.

Andrei Chiliman a convocat consiliului local, intr-o sedinta extraordinara, pentru a vota un proiect de lege care prevede ca substantele etnobotanice vor putea fi comercializate doar la o distanta mai mare de 2 kilometri de scoli, gradinite, parcuri sau alte obiective culturale.

Totodata, Andrei Chiliman s-a declarat nemultumit de decizia Guvernului de a reduce numarul politistilor comunitari, care nu mai fac fata valului mare de infractiuni.

"In Bucuresti e razboi al clanurilor mafiote cu cetateni onesti asta pentru ca guvernul a decimat structurile ordinii publice de la nivelul politiei comunitare. Din august si pana in prezent, rezultatul acestei actiuni este ca numarul de spargeri locuinte, furt din buzunare, furturi din masini a crescut alarmant.

Politia nationala e la randul ei coplesita si lipsita de orice reactie din lipsa de oameni. Motivul de ingrjorare vine de la varful structurilor de siguranta si ordine publica din MAI care se lupta pentru putere si controlul ministerului. Aliatii lor, in multe cazuri sunt camatari si interlopi", a punctat edilul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#etnobotanice politisti, #andrei chiliman primar sector 1, #comercianti etnobotanice, #magazine vise inchise , #primar