Soferii vor sta mai putin in service-urile auto

Luni, 14 Iunie 2010, ora 09:37
2666 citiri
Soferii vor sta mai putin in service-urile auto

Soferii care au fost loviti in trafic de alti conducatori auto isi vor vedea masinile reparate, pe baza politei RCA, in termen de o saptamana. In prezent reparatiile in service-urile auto dureaza si cateva luni, in special din cauza problemelor de decontare a facturilor intre service-uri si companiile de asigurari.

Una dintre companiile de asigurari din top a lansat recent o polita atasata la asigurarea RCA ce permite plata despagubirii "in maxim 7 zile" de la acceptarea dosarului complet in cazul accidentelor provocate de terti.

Asigurarea Casco Partener se incheie in completarea unei polite de asigurare RCA de la Asirom, concomitent cu aceasta. La pretul asigurarii RCA se adauga pentru Casco Partener pana la 10%, in functie de felul vehiculului asigurat si valoarea lui.

"Noul produs, RCA + Casco Partener, scuteste clientii companiei de timpul pierdut si neplacerile cauzate in urma unui incident auto cu un sofer asigurat la alta companie. Astfel, beneficiarul noului tip de polita va primi direct din partea Asirom despagubirea pentru daunele produse din vina unui alt sofer, urmand ca apoi compania sa se ocupe de recuperarea banilor de la asiguratorul vinovatului", au explicat reprezentantii companiei de asigurari amintite.

Compania estimeaza ca va incheia peste 100.000 de polite Casco Partener pana la sfarsitul anului. Pretul politei variaza intre 30 si 160 de lei/an, in functie de categoria vehiculului si de suma asigurata declarata, platita integral la incheierea contractului.

Politele RCA sunt, alaturi de cele Casco, cea mai importanta linie de business a firmelor de asigurari. Anul trecut, informatiile de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) arata ca incasarile din asigurari RCA au fost de 2,24 miliarde lei, in crestere cu 21% fata de anul anterior. In ce priveste despagubirile platite pentru aceste asigurari ele au fost cu 27% mai mari fata de anul 2008, ajungand la 1,6 miliarde lei.

Din acest an companiile de asigurari aplica sistemul bonus-malus pentru RCA. Astfel, soferii cu accidente sunt penalizati platind mai mult pe RCA la momentul reinnoirii politei, iar soferii fara "incidente" in trafic primesc un bonus. Practic, soferii care au avut un accident in 2009 achita un RCA mai scump cu 30% fata de pretul de baza, iar cei care au avut doua accidente - cu 80% mai mult. La trei accidente, tariful se dubleaza. Cei care nu au avut nici un accident in 2009 platesc cu 10% mai putin pentru RCA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#masini service auto, #soferi service auto , #asigurari