Vladescu: Nu se va plati CAS pe dividende

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 19:52
2813 citiri
Vladescu: Nu se va plati CAS pe dividende

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a infirmat joi posibilitatea ca numarul somerilor sa ajunga la un milion pana la sfarsitul anului, precum si impunerea CAS-ului pe dividende.

"Niciodata cifra de un milion de someri nu a existat, la fel ca si cea de 100.000 de disponibilizati sau ideea pe care am auzit-o ieri (miercuri, n.red.) de CAS pe dividende. As vrea sa ramanem in zona realitatii, nu exista documente, analize, calcule care sa indice aceste cifre. Calculele, analizele noastre merg in directia reducerii somajului si cresterii numarului locurilor de munca", a explicat Vladescu, citat de Incont.ro.

Mai mult, Vladescu s-a aratat optimist ca rata somajului nu va creste si ca Romania va inregistra crestere economica.

"Nu cred ca vom avea un somaj mai mare pentru ca vom avea crestere economica si sunt zone unde este nevoie de forta de munca. Sunt optimist din acest punct de vedere. Nu vom avea mai multi someri in acest an", a mai spus Vladescu.

Noua lege a pensiilor prevede ca persoanele cu un venit anual de cel putin patru salarii medii brute, inclusiv cei cu venituri provenite numai din drepturi de autor, conventii civile sau contracte de colaborare, vor fi asigurate obligatoriu la sistemul public de pensii.

Ministerul Muncii a publicat marti pe site proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, care intra astfel in dezbatere publica pana pe 5 februarie.

Conform negocierilor purtate in aceste zile cu reprezentantii FMI, BM si CE, Guvernul roman se angajeaza sa trimita in Parlament acest proiect in cel mai scurt timp, pentru ca promulgarea legii si procedurile de implementare sa fie finalizate si sa intre in vigoare cat mai repede.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#Sebastian Vladescu CAS, #legea pensiilor CAS, #someri Romania Vladescu, #disponibilizari bugetari Vladescu , #stiri Sebastian Vladescu