Antonescu si Ponta pun la cale platforma unei guvernari de avarie

Joi, 01 Iulie 2010, ora 11:49
5417 citiri
Antonescu si Ponta pun la cale platforma unei guvernari de avarie

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara ca a stabilit cu presedintele PSD, Victor Ponta, niste intalniri cu scopul crearii unei platforme pentru o "guvernare de avarie", opinand ca liberalii si social-democratii trebuie sa formeze o alta majoritate in Parlament care sa schimbe actualul Guvern.

Antonescu a declarat la Antena 3 ca atat PSD, cat si PNL au ajuns la concluzia ca trebuie sa vina impreuna cu o alternativa la actuala guvernare si ca fiecare dintre cele doua partide nu mai trebuie sa aiba ca prioritate "incasarea" de procente pana la alegeri, ci inlaturarea Guvernului.

"Eu cred ca solutii exista si ca trebuie sa le cautam. De altfel, sper sa nu fiu prea optimist daca spun ca am constatat si intr-o discutie pe care am avut-o telefonic cu Victor Ponta si in declaratii pe care cei din PSD le-au dat. Am constatat ca si ei isi pun problema ca e cazul sa facem si sa examinam ce am putea face impreuna acum. Ca asa, ce ne deosebeste si cum vom fi noi foarte tare unii de dreapta si altii de stanga in 2012 sau in 2020, asta e simplu si stim cu totii si e corect.

Pentru mine e insa o realitate destul de dramatica: poate cineva sa stea linistit, chiar incasand procente electorale, pana in 2012 cu tara pe mana unui asemenea Guvern si unei asemenea puteri? Eu nu pot. Si atunci ideea este cand se poate face ceva cat de repede si ce se poate face", a spus liderul liberal.

In acest context, Antonescu a anuntat ca in perioada urmatoare vor avea loc discutii intre PSD si PNL pentru constituirea unei platforme de guvernare "de avarie". "In sensul acesta, noi am stabilit sa avem niste discutii in zilele urmatoare sa incercam sa conturam, pentru orice eventualitate, o platforma sa-i spunem - niste elemente esentiale pe care le-am putea pune la baza unei alternative de guvernare, guvernare de avarie. Si sigur ca deindata ce se vor putea organiza alegeri anticipate si daca se vor putea organiza alegeri anticipate, sunt cu totul de acord", a subliniat presedintele PNL.

PNL vrea anticipate

Crin Antonescu a mai spus ca, in timp ce in sondaje si in ceea ce priveste "sentimentele populatiei" actualii guvernanti au o cota de aproape 20%, in Parlament configuratia fortelor este favorabila actualei Puteri, iar misiunea liberalilor si social-democratilor este sa rastoarne aceasta situatie, astfel incat actualul Guvern sa-si piarda sustinerea.

"Am vorbit chiar inaintea celor din PSD despre faptul ca solutia politica sanatoasa nu poate fi data decat de alegeri anticipate. Noi avem insa o situatie care se prezinta asa, avem doua realitati: realitatea optiunii in acest moment si a sentimentelor populatiei este cea pe care o dau sondajele - si sondajele, oricat am fi de carcotasi, arata foarte clar o tendinta, arata foarte clar ca aceasta putere, ca e vorba de presedinte sau ca e vorba de Guvern e undeva sub 20 la suta - si avem o alta realitate in Parlament.

In Parlament, cu domnii care au intrat, au plecat, avem o realitate neschimbata, care nu tine cont de sondaje si unde, daca PSD si PNL - care insumeaza in sondaje acum insumeaza spre 70 la suta deja, deci si-ar putea permite sa se bata intre ele, care e mai tare guverneaza - sunt in continuare in minoritate", a explicat Antonescu situatia.

El crede ca in perioada urmatoare Opozitia trebuie sa formeze, in jurul acestei platforme, o alta majoritate in Parlament pentru a schimba actualul Guvern si eventual a ajunge la anticipate. Antonescu a admis ca acest lucru se poate face doar prin "traficul" de parlamentari, oricat ar displace migratia politica.

"Suntem in continuare in minoritate si n-avem nici o sansa sa schimbam aceasta realitate daca macar noi nu gasim o platforma comuna, la care sa incercam sa raliem fie un numar de parlamentari - pentru ca oricat mi-ar displacea, si-mi displace sa tot traficam parlamentari, ganditi-va ca alta solutie n-avem, pentru ca nu putem vorbi nici de anticipate, nici de schimbarea Guvernului fara o majoritate, macar intr-un anumit moment, in Parlament (...) Iar dupa aceea, sigur ca drumurile noastre vor evolua conform cu vointa electoratului si cu propriul nostru program", a mai aratat el.

"Important e ce ne sta in putinta sa facem, sa intelegem ca nu putem sa facem totul, ca nu putem rezolva pentru ca suntem in opozitie, pentru ca... multe. Dar important e sa intelegem cat putem face si acest 'cat putem face' sa-l facem pe tot. Asta inteleg si voi cauta ca impreuna sa facem pentru ca trebuie sa facem impreuna. (...)

Dintr-un anumit punct de vedere, gandind strict in interes electoral, si mie mi-ar conveni sa tot ma uit pana in 2012, sa critic ce fac cei de la putere. Nu-mi permit insa si nu cred ca ne-o permitem, pentru acesti oameni care ne-au votat, ne vor vota sau nu ne vor vota, dar au nevoie de o speranta si au nevoie de o alternativa. Si asta trebuie sa construim", a insistat liderul liberal.

PD-L sa dispara!

Antonescu a reiterat ca isi va urmari in continuare obiectivul ca PDL sa dispara de pe scena politica si ca premisele, asa cum sunt indicate de sondaje, sunt favorabile in prezent acestui lucru.

"Stiti ca eu am jucat, sa folosesc termenul domnului presedinte, am jucat in PNL o carte, inclusiv la ultimul Congres, care asuma o strategie foarte taioasa: ori-ori. Si am spus foarte clar ca eu doresc din punct de vedere politic, urmaresc si contez pe disparitia PDL si ramanerea pe scena politica a doua mari partide - Alianta PSD-PC si PNL. Trendul in sondaje, evolutia lucrurilor arata foarte clar ca n-am spus vreo fantasmagorie", a conchis liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu Victor Ponta, #PNL PSD guvernare avarie, #PDL Guvern Boc demisie , #presedinte PNL
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu
Berceanu_Umbrarescu
rank 5
Strategia PNL, PSD şi UDMR nu este aceea de a cîştiga voturi (atitudinile PNL nu ţin seama de votanţii săi, sau de ce care îi sînt potenţial votanţi) ci de a desfiinţa electoral PDL, chiar de ar fi să distrugă România cu totul
Poza dana.grecu
dana.grecu
rank 5
Astia doi sunt doar niste unelte, nu-s ei liderii adevarati ai opozitiei, in spatele lor sta Iliescu, Nastase, Patriciu, Voiculescu, Vantu