Premiera in Parlament: Votul pentru ridicarea imunitatii lui Sova ar putea fi reluat

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 09:06
5632 citiri
Premiera in Parlament: Votul pentru ridicarea imunitatii lui Sova ar putea fi reluat
Foto: Facebook/Dan Sova

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat joi dimineata ca votul in cazul solicitarii DNA de ridicare a imunitatii ar putea fi reluat.

Dupa ce responsabilitatea publicarii hotararii in cazul votului din 25 martie a fost pasata de la Biroul Permanent al Senatului la Comisia Juridica si invers, miercuri a fost in sfarsit publicata in Monitorul Oficial, asa cum ceruse CCR pe data de 8 aprilie.

Hotararea in cazul lui Sova, publicata in Monitorul Oficial: PNL, liber la contestatie

Odata publicata in M.O., hotararea poate fi atacata la CCR, iar liberarii au anuntat deja ca vor contesta votul.

Augustin Zegrean a declarat ca, daca se va da o decizie de neconstitutionalitate, votul dat de senatori in 25 martie ar trebui reluat.

"Daca hotararea nu e buna, va fi declarata ne-buna se va relua votul. Adica vor trebui sa rejudece cererea", a punctat Zegrean.

Jurnalistii au insistat si l-au intrebat pe seful CCR daca ar putea fi vorba de o reinterpretare a votului sau reluarea efectiva a acestuia.

"Pai altfel cum? Se reia totul de la capat. Pana acum, hotararile Parlamentului care au fost declarate neconstitutionale au fost refacute, s-au luat alte hotarari. Se reia totul de la capat. Voi ati vrea sa va spun acum asa: daca vine la noi dosarul acela (contestatia formulata de PNL - n.red.) si admitem, il aresteaza pe Sova. Nu pot sa va spun asa ceva, pentru ca nici nu-i adevarat. Deci se reia votul, se face alta hotarare", a punctat Zegrean.

Ping-pong cu proiectul de hotarare privind votul in cazul Sova: Comisia juridica il retrimite la Biroul Permanent

Ar fi pentru prima oara in istoria Parlamentului cand s-ar relua votul in cazul unei astfel de solicitari facute de DNA.

Curtea Constitutionala a decis, pe 8 aprilie, ca Senatul este obligat sa redacteze o hotarare prin care se constata ca, in 25 martie, nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea cererii DNA de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova. CCR a mai stabilit ca documentul sa fie transmis autoritatilor competente si publicat in Monitorul Oficial. Miercuri seara, hotararea a fost publicata in M.O.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#reluare vot Senat Sova, #vot Sova Senat Zegrean , #DNA