Voiculescu pierde un proces legat de Basescu si Securitate

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 20:31
4080 citiri
Voiculescu pierde un proces legat de Basescu si Securitate

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins miercuri, ca nefondata, actiunea lui Dan Voiculescu prin care acesta contesta decizia CNSAS din 2013 prin care s-a stabilit ca presedintele Traian Basescu nu a fost lucrator sau colaborator al fostei Securitati.

Hotararea instantei nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 15 zile de la comunicare.

Dan Voiculescu a contestat, la Curtea de Apel Bucuresti, adeverinta de necolaborare din octombrie 2013, prin care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a stabilit ca presedintele Traian Basescu nu a fost lucrator sau colaborator al fostei Securitati.

Voiculescu solicita anularea adeverintei de necolaborare nr. 2584/22 octombrie 2013, data de CNSAS in cazul lui Traian Basescu.

Pe 22 octombrie 2013, CNSAS a emis o noua adeverinta (a patra) prin care a constatat ca presedintelui Traian Basescu nu i se poate atribui calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, dupa consultarea unor note referitoare la activitatea sa ca reprezentant al companiei Navrom.

"Adeverim, prin prezenta, ca elementele (...) prezentate nu se circumscriu prevederilor art. 2 lit. a si b din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 293/2008, astfel, domnului Basescu Traian, fiul lui Dumitru si Elena, nascut la data de 04.11.1951, in Basarabi, judetul Constanta, nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii", se arata in adeverinta CNSAS, emisa pe 22 octombrie 2013.

Verificarea presedintelui Basescu s-a facut in urma unei cereri din decembrie 2012 inaintata CNSAS de catre cotidianul "Ring".

CNSAS a mai emis decizii in 2002, 2004 si 2006 prin care s-a stabilit ca Traian Basescu nu a fost agent sau colaborator al Securitatii ca politie politica. Decizia din 2006 a fost mentinuta in 2009 ca urmare a verificarilor derulate in acord cu prevederile legale, cu ocazia alegerilor prezidentiale.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Voiculescu proces Basescu, #Voiculescu proces CNSAS Basescu , #Traian Basescu