Pro Infrastructura: CNAIR tine inchisa de 5 luni o investitie de sute de milioane de euro!

Duminica, 15 Decembrie 2019, ora 08:39
9991 citiri
Pro Infrastructura: CNAIR tine inchisa de 5 luni o investitie de sute de milioane de euro!
Foto: Facebook/ Asociatia Pro Infrastructura

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) tine inchisa de 5 luni o investitie de sute de milioane de euro, atrage atentia Asociatia Pro Infrastructura intr-o postare pe Facebook.

Este vorba despre lotul 3 al Autostrazii A1 Lugoj-Deva, gata de trafic din august, insa s-au gasit probleme la aparatele de reazem ale podului peste Mures.

"CNAIR reuseste, si sub noua guvernare, sa tina inchisa deja de 5 luni o investitie de sute de milioane de euro, sub niste pretexte puerile. Vorbim de lotul 3 al Autostrazii A1 Lugoj-Deva (Ilia-Holdea) care era gata de trafic din august.

Dupa expertize minutioase, au fost gasite probleme la aparatele de reazem ale podului peste Mures. CNAIR ne spune ca podul are sute de tone, si totul apare intr-o lumina grava.

Ce nu ne spun insa nici CNAIR si nici ministrul este ca remedierea este o operatiune banala care presupune ridicarea podului cu cativa milimetri si se poate executa sub trafic. Asemenea remedieri s-au executat sub trafic in zeci de locuri din tara", se arata in comunicatul asociatiei.

Pro Infrastructura subliniaza ca aceasta este o noua bataie de joc la adresa romanilor, iar cei 21 de km de autostrada vor fi dati in circulatie cand le convine politicienilor din Ministerul Transporturilor si functionarilor din CNAIR.

"Acest pod, chipurile avariat, este o noua bataie de joc a CNAIR si MT la adresa romanilor. Prin aceasta operatiune de imagine, CNAIR incearca sa acopere decizia dezastruoasa de a tine inchisi cei 21 de km de autostrada. Investitiile nu se fac pentru cetateni, ci pentru orgoliul politicienilor de la MT si al functionarilor de la CNAIR.

Se va deschide cand le convine dumnealor. Nu este prima oara: tronsonul Aiud-Turda din A10 a fost inchis 7 luni pentru presupuse probleme la asfalt. Si acolo am avut o remediere de ochii lumii, care a durat cateva ore, pentru salvarea onoarei administratiei drumurilor.

Intre timp soferii circula pe DN. Nu conteaza ca Romania este in subsolul clasamentului european al sigurantei rutiere sau al celui privitor la kilometrii de autostrada!", se mai arata in postare.

Vezi si Desi trebuia sa se termine intr-un an, constructia Centurii Mihailesti va dura cel putin un deceniu

A.D.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#lot trei lugoj deva, #probleme pod kilometri autostrada , #infrastructura