Presedintele FIFA, despre coronavirus si viitorul fotbalului

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 13:37
2607 citiri
Presedintele FIFA, despre coronavirus si viitorul fotbalului
Foto: uefa.com

Presedintele FIFA, Gianni Infantino, roaga lumea fotbalului sa manifeste solidaritate si unitate in lupta impotriva coronavirusului.

Infantino a vorbit marti, 24 martie, la sediul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), la Geneva, dupa lansarea celei mai recente campanii de constientizare OMS-FIFA, campanie in care s-au implicat fotbalisti de renume la nivel mondial. Detalii aici!

"Sunt zile grele, este un moment dificil si avem un mare adversar, COVID-19. In aceste timpuri, fotbalul trebuie sa arate solidaritate si unitate. Trebuie sa aratam ca lucram impreuna, ca suntem o echipa", a declarat presedintele FIFA, potrivit site-ului oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

Presedintele FIFA a subliniat ca lumea trebuie sa ia in considerare gravitatea situatiei la nivel mondial. "Aceasta este o problema globala, iar problemele globale necesita solutii globale, la fel cum situatiile exceptionale necesita masuri exceptionale", a spus Infantino.

"Trebuie sa tragem toti in aceeasi directie, sa lucram impreuna. Trebuie sa combatem coronavirusul, aceasta este prima prioritate si toata lumea trebuie sa constientizeze ca este grav ceea ce se intampla. Fotbalul este astazi pe locul doi. Mai intai trebuie sa castigam acest meci impotriva coronavirusului si apoi ne vom ocupa de problemele fotbalului", a mai adaugat Infantino.

In legatura cu viitorul fotbalului, presedintele FIFA a specificat: "Trebuie sa lucram la viitor si sa evaluam daunele aduse fotbalului, dar aceasta nu este prioritatea in acest moment. O vom face si apoi vom reveni mai puternici. Vom reveni cu idei noi, formate noi, dar acum este timpul sa luptam impotriva coronavirusului impreuna, ca o echipa".

Luni, 23 martie, Federatia Romana de Fotbal, Liga Profesionista de Fotbal si Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania au facut un apel comun la calm si responsabilitate catre familia fotbalului romanesc: "Este important ca in aceste momente sa aratam intelegere si unitate pentru ca suntem in aceasta situatie dificila impreuna. Traim vremuri in care nu propriul interes trebuie sa primeze, ci cooperarea intre noi, fie ca este vorba despre fotbalisti, cluburi sau forurile fotbalistice. Avem datoria ca toti cei implicati in fotbal, dand dovada de intelegere, solidaritate si buna-credinta, sa gasim solutiile care sa reduca pe cat de mult posibil impactul negativ asupra intregului fenomen pe care il iubim".

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Gianni Infantino coronavirus fotbal , #stiri FIFA