Ianu si Jula, cei mai buni "stranieri" ai Romaniei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 21:30
2090 citiri
Ianu si Jula, cei mai buni "stranieri" ai Romaniei

Cristi Ianu si Emil Jula sunt cei mai in forma fotbalisti romani ce activeaza in campionatele din strainatate, cei doi marcand constant pentru formatiile la care evolueaza.

Cu Mutu suspendat pana in octombrie si Chivu abia revenit pe gazon dupa o accidentare teribila la cap, topul jucatorilor romani ce activeaza peste hotare este condus de doi sportivi ale caror nume nu spun mai nimic microbistilor, Ianu si Jula.

Cristi Ianu este de departe golgheterul "stranierilor", el marcand nu mai putin de 17 goluri in cele 32 de partide disputate in acest sezon in tricoul elvetienilor de la FC Lucerna. Pe langa reusitele pe banda rulanta, atacantul nascut in Timisoara este si un excelent pasator, el contribuind decisiv la alte 8 goluri ale colegilor sai.

Pe pozitia secunda in clasamentul romanilor din strainatate se afla fostul jucator al Otelului, Emil Jula. El a inscris 11 goluri pentru Energie Cottbus, in liga secunda din Germania, avand totodata 12 pase decisive.

Alti fotbalisti care se descurca foarte bine in campionate straine sunt Victoras Iacob, care a inscris de 11 ori pentru Iraklis Salonic in prima liga din Grecia, Ciprian Marica, cu 8 goluri in Bundesliga si Daniel Niculae, cel mai bun pasator din Ligue 1.

Iata topul celor mai buni marcatori romani din strainatate:

1. Cristi Ianu (FC Lucerna /Elvetia) - 17 goluri

2. Victoras Iacob (Iraklis Salonic /Grecia) - 11 goluri

Emil Jula (Energie Cottbus /Germania 2) - 11 goluri

Adrian Neaga (Neftci Baku /Azerbaidjan) - 11 goluri

3. Ciprian Marica (Vfb Stuttgart /Germania) - 8 goluri

Ionut Mazilu (Arsenal Kiev /Ucraina) - 8 goluri

Adrian MIHALCEA (Aris Limassol /Cipru) - 8 goluri

Iata topul celor mai buni pasatori romani din strainatate:

1. Emil Jula (Energie Cottbus /Germania 2) - 12 pase

2. Daniel Niculae (Auxerre /Franta) - 10 pase

3. Cristi Ianu (Lucerna /Elvetia) - 8 pase

Demn de remarcat este faptul ca in atentia echipei nationale se afla doar Marica si Niculae, ceilalti fiind ignorati desi traverseaza o forma excelenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#stranieri Romania, #Cristi ianu golgheter, #Emil jula Cottbus, #Ianu Jula top stranieri , #campionat