Ilie Nastase, declaratii fara precedent: Vreau sa-mi stearga victoriile pentru Romania, imi e scarba sa traiesc in tara asta!

Vineri, 11 Martie 2016, ora 12:46
29082 citiri
Ilie Nastase, declaratii fara precedent: Vreau sa-mi stearga victoriile pentru Romania, imi e scarba sa traiesc in tara asta!
Foto: Hepta.ro

Ilie Nastase a rabufnit, vineri, din cauza problemelor aparute in organizarea turneului ATP de la Bucuresti.

Fostul mare sportiv se declara dezamagit de oamenii cu putere de decizie din Romania, care, spune el, refuza sa ajute sportul.

Aprins destul de tare, Nastase a spus chiar ca va solicita Federatiei Internationale de Tenis sa ii stearga din palmares meciurile jucate pentru Romania.

"Nu ma mai intrebati de tenis pentru ca nu ma mai intereseaza. Nici pe mine, nici pe domnul Tiriac. Vreau chiar sa-mi stearga toate victoriile pentru echipa Romaniei. Sa mi le stearga! Sa nu se mai spuna ca am jucat tenis pentru Romania. Nu mai vreau! Maine ma duc la Federatia Internationala sa-mi stearga toate victoriile pentru Romania, sunt 63 de meciuri.

Nu e normal, stiti cum se numeste BNR? Banca Nationala a Romaniei. O sa semnez o propunere sa se numeasca a romanilor, pentru ca acolo sunt niste oameni care nu inteleg nimic despre sport. Sau nu vor. Vor doar sa se dezbrace in niste izmene mai lungi, de pe timpul cand jucam eu si domnul Tiriac, si sa joace numai ei pe terenurile alea. Nu se poate! Uitati ca am fost jucator de tenis, nu ma mai intereseaza tenisul romanesc!

Tiriac vinde turneul de la Bucuresti: Nu pot sa-mi bat joc de numele meu

Credeti ca nu poate fi luat stadionul ala (National Arena - n.red.) de la Primaria Capitalei prin Hotarare de Guvern? Se poate, dar nu se vrea! Am vazut salile si stadioanele care sunt in Ungaria, am vazut autostrazile... Pana acum nu ne lasa Ceausescu, dar acum nu ne lasam noi. Va spus ca cei care conduc sunt aceiasi, au schimbat doar haina.

Banii pe care ii folosesc sa ingrijeasca terenurile sunt tot de la noi, stati linistiti! Guvernatorul a stiut sa isi faca vii la el acolo, de unde e, dar pe noi ne lasa asa. Mi-e jena sa ma duc acum la turneul care se organizeaza pe terenurile auxiliare, unde eu am invatat tenisul. Acolo m-am nascut. Mi-e rusine si cred ca nici nu o sa ma duc.

Mi-a dat Nadia mesaje disperate, ca nu e posibil sa se intample dupa 21 de ani. Si eu am investit in turneul asta cu domnul Tiriac si apoi el mi-a cumparat partea. Ce facem, avem cateva lucruri bune si le distrugem si pe astea? Cu baza aia se poate face ceva frumos, poate fi renovata. Mie imi e scarba sa mai traiesc in tara asta!", a spus Nastase la DigiSport.

Ion Tiriac a anuntat recent ca editia 2016 a turneului BRD Nastase-Tiriac Trophy (ATP 250) va fi si ultima din istorie, el urmand a vinde licenta.

Magnatul este extrem de suparat pentru ca nu poate utiliza arena centrala din complexul detinut de BNR pentru ca aceasta nu detine autorizatia ISU.

Astfel, meciurile se vor disputa pe terenurile secundare, unde vor fi improvizate tribune.

Turneul patronat de Ion Tiriac este organizat in Bucuresti din anul 1993 si are o valoare totala a premiilor de 463.520 de euro.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Ilie Nastase Romania, #Nastase Tiriac turneu Bucuresti, #Ilie Nastase tenis Romania , #Ion Tiriac