Frigul polar din America afecteaza si fauna salbatica: Rechini inghetati, elan ingropat in zapada (Foto)

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 22:15
12157 citiri
Frigul polar din America afecteaza si fauna salbatica: Rechini inghetati, elan ingropat in zapada (Foto)
Foto: captura Twitter

Valul de frig care se abate in aceasta perioada asupra nordului continentului nord-american afecteaza si fauna salbatica, inclusiv rechinii, mai multe exemplare fiind gasite moarte si efectiv congelate.

Daca zapada cazuta in Florida pentru prima data dupa aproape 30 de ani i-a incantat pe americani, consecintele temperaturilor glaciare inregistrate in alte parti din Statele Unite si Canada ne sterg zambetul de pe buze, relateaza vineri L'Express.

Rechini morti de frig si... "congelati" natural

Trei rechini au fost gasiti morti si inghetati saptamana trecuta pe plajele din peninsula Cape Cod, statul Massachusetts. Cele trei animale se aflau in zapada cand au fost gasite.

Dupa cum a relatat Quartz, rechinii "ar fi murit din cauza unui atac de cord cauzat de socul termic", probabil, dupa ce au fost paralizati de frig, potrivit organizatiei de conservare a rechinilor albi din Oceanul Atlantic (Atlantic White Shark Conservancy).

Pe pagina sa de Facebook, asociatia cere populatiei sa ramana vigilenta si sa semnaleze orice lucru ciudat pe plajele din peninsula Cape Cod.

Un elan acoperit de un strat de zapada cu grosimea de 1,8 metri, salvat de un grup de canadieni

Un elan care a ramas blocat in zapada, acoperit de un strat de omat cu grosimea de 1,8 metri, a fost salvat pe insula Terranova de un grup de canadieni.

Pe 30 decembrie, in perioada in care un val de frig s-a abatut asupra Americii de Nord, opt canadieni au decis sa faca o plimbare cu snowmobilul pe insula Terranova, in apropiere de localitatea Saint-Pierre-et-Miquelon.

In timpul plimbarii, ei au vazut capul unui elan iesind din zapada. Restul corpului acestuia era acoperit in totalitate de un strat gros de zapada. Potrivit unor imagini realizate cu camerele foto ale celor opt canadieni, elanul era incapabil sa se miste.

Potrivit Quartz, temperatura din Canada a coborat la un nivel mai mic decat cel de pe Marte (in timpul zilei), cu varfuri de -42 grade C in Saskatoon, fata de -28 grade C pe Planeta Rosie, la 27 decembrie. "Este atat de frig incat polii electrici s-au defectat in provincia canadiana Noua Scotie, geamurile se sparg spontan, patinoarele au fost inchise si faimoasa scufundare a ursilor polari din Toronto a fost amanata pentru prima data in 13 ani", scrie presa americana.

Pericolele sunt reale, au avertizat oficiali americani

Echipajele mobilizate pentru deszapezire au muncit din greu vineri pentru a degaja drumurile in nordul Statelor Unite acoperite de zapada si gheata, dupa un viscol puternic, in conditiile in care s-a prognozat ca temperaturile vor scadea si mai mult, la - 40 de grade Celsius, in unele zone dupa apusul Soarelui, in continuarea acestui episod de frig brutal care a ucis deja cel putin 18 oameni, relateaza Reuters.

"Pericolele sunt reale", au avertizat intr-un mesaj pe Twitter oficialii din North Charleston, Carolina de Sud. "Portiuni uriase de gheata sunt peste tot in oras. Ramaneti in case" si "Orice portiune de piele expusa poate ingheta in cateva minute", sunt avertismentele acestora.

Serviciile meteorologice americane au emis avertismente de vreme rea pentru treisprezece state, in conditiile in furtuni de zapada si vanturi de mare viteza au lovit joi coasta de est in cadrul asa-numitului "ciclon-bomba".

Zapada a cazut peste palmierii din Florida, iar podurile inghetate au fost inchise in statul Carolina de Sud. Totusi, nord-estul tarii a fost cel dur lovit de furtuna, serviciul meteorologic al Agentiei federale americane pentru oceane si atmosfera (NOAA) avertizand ca in regiunea New England vor exista conditii de viscol.

Citeste si

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#rechini inghetati America ger, #elan zapada America ger, #ger polar America , #America