Avion prabusit intentionat in Franta: Gestul induiosator al unui pilot Germanwings pentru pasageri

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 08:34
7805 citiri
Avion prabusit intentionat in Franta: Gestul induiosator al unui pilot Germanwings pentru pasageri
Foto: Facebook/Germanwings

Un pilot Germanwings, companie al carei avion cu 150 de oameni la bord s-a prabusit saptamana trecuta in Alpii francezi, din vointa copilotului, a facut un gest emotionat pentru pasagerii sai. Inainte de a decola, i-a linistit spunandu-le ca vor ajunge in siguranta la destinatie.

Unul dintre calatori a fost atat de impresionat de mesajul pilotului, incat i-a scris fratelui sau despre intamplare, iar acesta din urma a postat povestea pe Twitter.

Hugh Roche Kelly s-a imbarcat la bordul unei aeronave Germanwings, pe ruta Berlin-Paris, joi dimineata. Barbatul a simtit tensiunea in randul pasagerilor si membrilor echipajului.

Avion prabusit intentionat in Franta: Cat costa o viata?

"Nu mi-a dat prin cap sa ma gandesc la asta inainte de a ma urca in avion, dar era o atmosfera tensionata - membrii echipajului erau incordati, unii dintre pasageri erau cu siguranta mai agitati decat in mod normal... Odata ce am ajuns la bord si m-am uitat la usa cabinei, a fost usor sa imi imaginez cat de ingrozitoare trebuie sa fi fost clipele dinaintea impactului.

Ma gandeam cum ar trebui sa reactioneze o companie la asa ceva. Rogi pe toata lumea sa se comporte normal? Cu profesionalism si fara sa-si afiseze emotiile?", i-a scris pasagerul fratelui sau.

Apoi, pilotul a facut un gest emotionant, pentru a-i linisti pe pasagerii care aveau in minte doar imaginea avionului izbindu-se de stanci.

Avion prabusit in Franta: A fost gasita a doua cutie neagra

"A vorbit in trei limbi despre faptul ca atat el, cat si echipajul de zbor trec printr-o perioada bizara si dificiala, despre cat de mult inca isi iubesc jobul si despre cat sunt de recunoscatori ca pasagerii inca se mai urca in avioanele lor.

A spus ca pur si simplu si-a dorit sa stea in fata tuturor si sa le permita pasagerilor sa aiba un scurt contact vizual cu el, sa-l cunoastem, iar el sa ne cunoasca pe noi. Fireste, nu stiu daca discursul a fost o decizie personala sau la nivelul companiei, insa toti cei care au ascultat si-au dat seama ca e greu sa vii in fata a 150 de oameni mai speriati decat ar trebui sa fie si sa le spui 'totul va fi bine, voi avea eu grija de asta', asa ca nu pot decat sa am un respect urias fata de acest om", se mai arata in mesajul lui Kelly.

Nu este pentru prima data cand un pilot Germanwings incearca sa isi calmeze pasagerii, dupa catastrofa din Alpii francezi.

Un alt aviator al companiei aeriene i-a asigurat pe pasagerii avionului pe care urma sa il piloteze la o zi dupa tragedia din Alpi ca intentioneaza sa ii duca teferi la destinatie.

Mesajul emotionant al unui pilot Germanwings: Am o familie pe care o iubesc, voi face tot posibilul sa ajung in siguranta la ei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#pilot Germanwings mesaj pasageri, #pilot Germanwings mesaj emotionat , #avion prabusit Franta