Noul Windows 9, provocarea de a fi cel mai bun sistem de operare Microsoft

Marti, 15 Iulie 2014, ora 09:10
17760 citiri
Noul Windows 9, provocarea de a fi cel mai bun sistem de operare Microsoft
Foto: IB Times

Analistii din lumea calculatoarelor, dar si utilizatorii asteapta cu nerabdare noul sistem de operare Windows 9 care poate insemna un punct de cotitura pentru Microsoft. Astfel, dupa succesul repurtat cu Windows XP si Windows 7, dar si cu esecul versiunii Windows 8, Microsoft isi doreste sa lanseze cel mai bun sistem al sau.

Proiectul Threshold reprezinta noul sistem de operare Windows 9 al celor de la Microsoft si el va fi lansat probabil in mai sau iunie 2015, potrivit Gizmodo.

Acesta trebuie sa inlocuiasca Windows 8, care si-a dorit sa fie un sistem unic atat pentru PC-uri, dar si pentru diferitele dispozitive de pe piata, precum smartphone-uri sau tablete.

Aceasta a fost provocarea pentru care a fost creat Windows 8, dar atunci cand a fost lansat, in anul 2012, reactia utilizatorilor nu a fost una foarte buna.

Upgrade-ul Windows 8.1 a fost o imbunatatire majora pentru crearea de platforme hardware diferite pentru desktop sau tablete, insa acest lucru nu a dus la asimilarea sistemului pe scara larga.

Ce se asteapta de la Windows 9?

Astfel, Windows 8.1 a ajuns in iulie 2014 la o cota de piata de 6,61% din totalul sistemelor de operare instalate, in timp ce Windows 8 are doar 5,93%.

Pe de alta parte, Windows 7 este majoritar, avand 50,55% din piata, iar multi dintre utilizatori au trecut la acest sistem dupa ce au renuntat la versiunea Windows XP.

Analistii considera ca Microsoft a reusit versiuni ale sistemului de operare foarte bune din doua in doua. Astfel, la cote ridicate au fost Windows 95, Windows XP si Windows 7, iar celelalte intermediare nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, precum Millennium, Vista sau Windows 8.

Microsoft face tot posibilul sa convinga utilizatorii sa migreze de la Windows 7 la Windows 9, sarind peste versiunea Windows 8. Este o adevarata provocare pentru Microsoft.

Astfel, majoritatea utilizatorilor doreste sa aiba un sistem care sa fie intuitiv, bine adaptat nevoilor lor si care sa functioneze perfect. Asta se asteapta de la noul Windows 9.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#noul sistem Windows 9, #sistem Microsoft Windows 9, #sistem PC Windows 9 , #windows