Ponta, acuzat de la Cotroceni de minciuna si ipocrizie: Nu as vrea sa dezvalui e-mailurile primite (Video)

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 22:32
15922 citiri
Ponta, acuzat de la Cotroceni de minciuna si ipocrizie: Nu as vrea sa dezvalui e-mailurile primite (Video)
Foto: Facebook/Dan Mihalache

Seful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a comentat sambata seara declaratiile contradictorii aparute intre Klaus Iohannis si Victor Ponta pe tema majorarii salariilor demnitarilor.

"Ecuatia este foate simpla. Exista la un moment dat un consens intre institutii, acest consens a fost rupt din motive pozitionale, criza politica si punct. (...) Exista o zona de populism si incorectitudine care nu poate fi plasata in curtea presedintelui Klaus Iohannis, ci in alte curti", a declarat Mihalache, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Marirea salariilor demnitarilor, amanata. Ponta: I-am spus lui Oprea ca nu am fost de acord (Video)

Potrivit lui Mihalache, fostul premier interimar Gabriel Oprea a avut "o conduita corecta". "Incorecta mi se pare atitudinea lui Victor Ponta, nu-mi plac ipocrizia si minciuna", a adaugat seful cancelariei prezidentiale.

Salarii majorate pentru demnitari Oprea il acuza de minciuna pe Ponta: Ideea a fost a lui!

Acesta a reiterat ca ideea apartine lui Victor Ponta si ca Executivul condus de acesta a trimis Cotroceniului inca de la inceputul anului o grila de salarizare.

"E o discutie care dateaza de la inceputul acestui an, nu as vrea sa fiu nevoit sa dezvalui e-mailurile primite de mine", a conchis seful cancelariei prezidentiale.

Scandal pe salariile demnitarilor

Miercuri, in ultima zi de interimat a vicepremierului Gabriel Oprea, Guvernul a adoptat o ordonanta prin care au fost marite substantial indemnizatiile unor demnitari, printre care presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta.

Ordonanta pentru completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015 precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice a fost adoptata miercuri, in ultima sedinta de guvern condusa interimar de vicepremierul Gabriel Oprea si a fost publicata in foarte scurt timp in Monitorul Oficial nr. 506, intrand astfel in vigoare.

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, ca nu a fost de acord cu ordonanta emisa miercuri de guvernul condus de Gabriel Oprea privind majorarea salariilor demnitarilor.

Scandal pe salariile demnitarilor - Plumb: Am fost informati ca e decizie comuna Iohannis-Oprea

Ponta s-a declarat nemultumit de faptul ca i-a fost ascunsa decizia luata de premierul interimar Gabriel Oprea, insa si mai suparat a fost dupa ce Administratia Prezidentiala, prin vocea lui Dan Mihalache, a negat o intelegere cu seful UNPR pe acest subiect.

Vineri dimineata a venit si replica lui Gabriel Oprea, care a sustinut, practic, ca Ponta minte. Vicepremierul a declarat ca proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost facut de mai mult timp, iar "ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta", el spunand ca Ponta si Iohannis "s-au pus de acord in principiu", dar premierul avea rezerve ca presedintele va sustine ordonanta.

Schimb de replici Iohannis-Ponta

Klaus Iohannis l-a acuzat ulterior pe Ponta de lipsa de consecventa, dupa ce seful Executivului a anuntat ca amana cresterea indemnizatiilor demnitarilor pana cand nu vor fi majorate salariile bugetarilor.

Reactia lui Ponta nu s-a lasat mult asteptata. La doar cateva minute de la postarea sefului statului, premierul a venit si el cu lamuriri pe Facebook.

Astfel, el a tinut sa dea un "drept la replica" pe chestiunea "mai multelor discutii din ultimele luni" pe tema majorarii salariilor demnitarilor despre care vorbeste Iohannis.

Iohannis ii raspunde lui Ponta: Romania mai are sau nu Guvern functional? - Replica premierului

"O precizare utila pt opinia publica - ultima discutie a mea cu Dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie cand mi-a cerut sa demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Ponta a uitat ce intalniri a avut cu Iohannis: Dovada ca au discutat si dupa ce presedintele i-a cerut demisia

Ponta si Iohannis s-au mai intalnit ulterior datei de 5 iunie, la Palatul Cotroceni, de cel putin doua ori.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Dan Mihalache salarii demnitari, #scanal Ponta Iohannis, #Mihalache Ponta minciuna ipocrizie , #Victor Ponta