Scandalul tinutelor sportivilor (Galerie foto)

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 10:37
4918 citiri
Scandalul tinutelor sportivilor (Galerie foto)
Foto: L\'Internaute

Uneori, contrar moralei sau traditiei, ba chiar pur si simplu impotriva regulamentului, anumite tinute ale sportivilor au provocat un adevarat scandal.

Fie ca e vorba de tenis, fotbal, inot sau box, a fost imposibil ca la anumite competitii imbracamintea sportivilor sa fie mereu pe placul unor observatori.

L'Internaute va propune o trecere in revista a celor mai controversate echipamente sportive din ultimii ani.

Combinezonul inotatorului Eamon Sullivan

Folosirea combinezoanelor dintr-o singura bucata in natatie s-a petrecut spre sfarsitul anilor '90. Marcile Adidas si Speedo, urmate de Arena sau Asics, comercializeaza astfel de combinezoane pentru a optimiza performantele in apa ale inotatorilor.

Inovatiile sunt validate de Federatia Internationala de inot, dar scandalizeaza anumiti observatori care vorbesc de "dopaj tehnologic". Astfel, combinezoanele LZR Racer- Speedo si 01- Jaked, din poliuretan, atrag multe critici. Iata-l pe australianul Eamon Sullivan, cu un combinezon LZR Racer, in timpul atingerii recordului mondial la 50 m, in 2008, la Sidney.

S-a spus adesea ca datorita acestor echipamente noi a inceput sa "ploua" cu recorduri mondiale.

In final, in 2010, Federatia hotaraste sa interzica toate combinezoanele de acest gen din competitie, astfel ca barbatii trebuie sa poarte un sort de ciclism, iar femeile o imbracaminte cu bretele, mergand de la umeri pana la genunchi.

Voal autorizat in fotbalul feminin

In iulie 2012, Federatia Internationala de fotbal a starnit numeroase comentarii cand a autorizat purtarea voalului feminin in timpul meciurilor, ca raspuns la o cerere a Confederatiei asiatice.

A facut asta ca sa permita tuturor jucatoarelor sa practice acest sport, ceea ce nu este intotdeauna posibil din cauza dogmelor religioase din anumite tari.

Talpile portocalii ale lui Roger Federer la Wimbledon

Se stie ca Turneul de la Wimbledon este o competitie incarcata de traditii. Una dintre ele impune jucatorilor sa se imbrace doar in alb, o regula la care acestia se pliaza cu placere.

Totusi, in 2013, Roger Federer, considerat o legenda, a atras atentia. Desi elvetianul avea o tinuta complet alba pentru a intra pe teren, a "uitat" un mic detaliu, anume talpile de culoare portocalie.

Organizatorii turneului i-au cerut sa-si schimbe incaltamintea, lucru care s-a intamplat in al doilea meci.

Fusta sexy a lui Alize Cornet

"Femeile nu au nevoie sa se expuna prea mult. Unele vin imbracate ca la plaja". Aceste observatii semnate Margaret Court (una dintre cele mai mari jucatoare australience din toate timpurile), in ianuarie 2009, o vizau in special pe frantuzoaica Alize Cornet, criticata ca poarta tinute mult prea sumare. Frantuzoaica a reactionat cu zambetul pe buze.

"Imi vine sa rad (...). Sunt o fata complet normala, nu am mare lucru de pus in valoare si nu am sanii cei mai opulenti din circuit", a replicat Cornet. Aceasta controversa a avut consecinte, deoarece in saptamanile urmatoare organizatia Australian Open a hotarat sa aplice o amenda de 1.000 de euro tuturor jucatoarelor cu o tinuta prea sexy.

Tricoul FC Barcelona

Tricoul gruparii catalane a creat, in ultimii ani, de mai multe ori controverse. Fanii acorda o mare importanta traditiilor clubului, mai ales culorilor si designului tricoului, ce presupun respectarea anumitor reguli.

In 2012, suporterii abonati la toate partidele Barcei si cu anumite drepturi decizionale in politica clubului au criticat noul tricou, sub pretextul ca dungile verticale rosii si albastre disparusera in favoarea unui degrade din trei parti. Nu te joci cu traditiile in Catalunia!

Dar critica vine cateodata din exterior. Astfel, tricoul purtat in 2013-2014 este pentru prima data in culorile drapelului Cataluniei (rosu auriu). Unii observatori au condamnat aceasta alegere "politica" si au vorbit de un tricou "nationalist".

Fusta in box

Boxul feminin si-a facut aparitia pentru prima data la Olimpiada de la Londra in 2012. Noutate care a adus multe controverse.

Intr-o prima faza, Asociatia Internationala de Box pentru Amatori (AIBA) vroia sa oblige competitoarele sa poarte o fusta pe ring, ca sa le diferentieze de omologii lor masculini. Propunere ce a starnit multe critici chiar din partea jucatoarelor, judecand atitudinea ca fiind sexista.

Confruntata cu astfel de proteste, AIBA a cedat in final, anuntand: "Pentru toate competitiile sub egida AIBA, pugilistele vor purta un tricou rosu sau albastru si, la alegere, un sort sau o fusta". Marea majoritate a optat pentru sort.

Tricoul fara maneci al selectionatei Camerun

In 2002, pentru Cupa Africii, selectionata Camerun se prezenta cu un tricou deloc lipsit de originalitate, fara maneci, lasand sa se vada bratele si axilele.

Unii reprezentanti Fifa au considerat ca nu este vorba de un tricou de fotbal, ci "de un maiou". In final, a fost interzis pentru Cupa din iunie 2002.

Dar, in 2004, jucatorii camerunezi s-au prezentat cu un tricou dintr-o singura bucata, tricou si sort mulate si inchise printr-un fermoar. Si aceasta tinuta a fost interzisa de Fifa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#tinute sportivi controverse, #tinute sportive indecente, #amenda indecenta sportivi , #stil