Dragnea vinde tot! Se va vinde si Ecaterina Andronescu?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 08:50
29728 citiri
Dragnea vinde tot! Se va vinde si Ecaterina Andronescu?

Ministrul Educatiei nu ca ar fi trebuit sa plece, dar ar fi trebuit sa plece demult, mai precis nu ar fi trebuit sa fi fost vreodata pus in aceasta functie.

Valentin Popa este un agramat dovedit care si-a inceput mandatul cu o mostra de slugarnicie impusa rectorilor din Romania, l-a continuat cu abuzuri impotriva celor doar trei rectori care au refuzat sa ii sarute inelul si a ajuns pana la scandalul absolut inimaginabil al manualelor gresite.

Pentru toate acestea, niciun fir de par nu i s-a miscat din cap. Desi fiecare zi a sa in fruntea Educatiei reprezenta o rusine absoluta si o siluire a acestui domeniu vital, o batjocorire a parintilor si a copiilor.

Dar dl Popa a plecat doar atunci cand a suparat UDMR. Nu pentru ca in mandatul sau inima a fost mutata in dreapta, Turnu Magurele in Mehedinti, iar 12 a ajuns mai mare ca 16, ci pentru ca a tulburat partenerul de guvernare de care Dragnea depinde acum mai mult ca niciodata cand simte ca ii fuge partidul de sub picioare, iar ALDE se dovedeste tot mai nazuros.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, amenintase ca nu va mai sustine proiectele Guvernului pana cand nu se va rezolva problema predarii limbii romane in scolile generale cu predare in limba materna, iar Liviu Drangea cel mandru ca e roman, promotor al unui nationalism extrem de agresiv, dusmanul alogenilor din multinationale care sug sangele poporului, a batut din calcaie si a executat.

Si nu numai atat, dar Guvernul a si adoptat imediat ordonanta de urgenta care sa indeplineasca ordinul UDMR, anuland o modificare facuta tot de Guvernul Dancila. Din punctul meu de vedere, era o prevedere buna ca, in clasele cu predare in limba maghiara, limba romana sa fie predata de romani, nu de invatatorii maghiari.

O limba straina, cum este romana pentru cei mai multi maghiari, o inveti cel mai bine cu nativi, romana cu romani, engleza cu englezi etc. Cele mai bune licee bilingve angajeaza nativi ca sa predea la clasa limba straina. Dar UDMR este mai preocupat sa le asigure invatatorilor maghiari in continuare sporul pentru predarea limbii romane decat sa se gandeasca la viitorul copiilor.

UDMR are senzatia ca a castigat. Fals!

In vara aparea un sondaj de opinie care plasa UDMR sub pragul electoral si toata lumea se mira acuzand o neglijenta a celor care au realizat cercetarea.

Iata ca nici in devastatorul sondaj realizat la cererea lui Liviu Dragnea de una dintre casele sale preferate UDMR nu sta mai bine. Nu doar PSD e pe tobogan, nu doar Liviu Dragnea e la subsol, dupa cum puteti citi aici, ci si UDMR se afla la 4%, alaturi de ALDE. Este, repet, un sondaj de uz intern pentru Liviu Dragnea.

Degeaba crede UDMR ca va inchide gura propriului sau electorat agitand eterna tema a nationalismului deja demonetizata si obosita dupa atatia ani de folosire constanta. Electoratul maghiar are fix aceleasi probleme ca intreaga tara, iar UDMR deconteaza masiv sustinerea unui guvern la fel de inacceptabil pentru maghiari, asa cum este si pentru romani.

Ca le vor preda romana profesori maghiari sau romani, ca niste invatatori vor lua un spor conteaza infinit mai putin pentru maghiari, nu am nici cea mai mica indoiala, decat faptul ca rechizitele si hainele necesare pentru a trimite copilul la scoala costa acum cu mult mai mult decat anul trecut.

Cifrele spun, si pentru PSD, si pentru UDMR, si pentru ALDE, ca tot ceea ce atinge Liviu Dragnea se usuca si moare. Este ca un zombie politic si asocierea cu el este letala pentru oricine. Da, acum este dispus la orice concesie, nu cred ca are o limita, dar ceea ce da acum nu mai are nicio valoare, pentru ca pretul este pierderea viitorului politic.

Si cine nu crede nu are decat sa priveasca spectacolul remarcabil oferit de sociologul Marius Pieleanu, unul dintre sustinatorii cu trup si suflet ai lui Liviu Dragnea. Spre stupoarea generala, dl Pieleanu a admis ca majoritatea clara a romanilor, 54%, considera ca principala problema a Romaniei este coruptia, nu scolile, nu educatia, nu sanatatea, asa cum tot domnia sa sustinea cu numai cateva luni in urma.

Si tot dl Pieleanu afirma cu subiect si predicat ca 46% dintre romani considera ca protocolul SRI - PICCJ a fost un lucru bun, care a ajutat Justitia si anticoruptia, in timp ce numai 36% il considera o sursa de abuzuri. "Sa ne potolim cu prostiile, cu falsele teme din spatiul public", a spus Marius Pieleanu, la TVR 1.

De ce l-a lovit sinceritatea? Pentru ca probabil stie cu cifrele in fata ca situatia este dramatica si corabia se scufunda. Si atunci isi salveaza ce se mai poate salva din imaginea profesionala. Se da cu poporul, cum ar veni, pentru a nu ramane cu stampila manipularii inutile pe frunte.

Ma intreb daca dna Andronescu va accepta sa se suie pe corabia damnata. La formarea Guvernului Dancila a fost aruncata cat colo de Liviu Dragnea, care a umilit-o apoi si la Congres. O cheama acum inapoi pentru ca ii fuge partidul de sub picioare, insa dna Andronescu se poate astepta sa fie din nou executata imediat ce Dragnea va prinde o ocazie favorabila, dar atunci ar fi atat de discreditata pentru ca s-a lasat cumparata si folosita, incat nici macar nu se va putea plange. In plus, va fi fost partasa la tot raul pe care Liviu Dragnea il face acestei tari, dar si PSD-ului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Dragnea UDMR ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu , #PSD