Vezi de ce meciul lui Bute n-a fost transmis in Romania

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 14:11
8527 citiri
Vezi de ce meciul lui Bute n-a fost transmis in Romania

Programata initial in Romania, partida dintre Lucian Bute si Jesse Brinkley s-a disputat in Canada si nici macar nu a fost transmisa in tara noastra.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a dezvaluit ca partida trebuia sa se joace pe stadionul Ghencea, insa totul a picat in ciuda intelegerii cu premierul Emil Boc.

"Am fost cu Lucian in primavara la premierul Emil Boc, la sediul Guvernului, sa vorbim cum facem ca meciul lui Lucian sa aiba loc in Romania, undeva in luna iunie. Si premierul mi-a promis ca se va face, dar nu a fost asa, dupa cum ati vazut. Variantele erau ca meciul sa se dispute pe un stadion din Bucuresti, probabil pe stadionul Stelei, sau in cel mai rau caz la Sala Polivalenta.

Am discutat cu Emil Boc sa facem un show total. Boc a fost incantat de idee si am incercat acolo sa identificam sursele de venit: premierul ne-a spus ca o parte din bani vor fi de la buget si pentru cealalta parte va trebui sa gasim sponsori. Suma de care vorbim este 4 milioane de euro. Asta nu doar meciul, ci cu tot ce inseamna pregatiri, show-ul, deplasarile. Am fi avut practic o gala la cheie. Vorbisem si cu cea mai tare televiziune din Statele Unite sa vina sa transmita din Romania.

Dar lucrul asta nu este pierdut nici acum. Daca se gasesc bani, Lucian ar fi foarte bucuros sa vina in Romania. TVR sunt vinovati pentru situatia in care s-a ajuns si trebuie sa le fie rusine de ceea ce fac. TVR nu are voie sa spuna ca nu a gasit 100.000 de euro pentru Bute. Din informatiile pe care le am, TVR a dat 35 de milioane de euro pentru drepturile de televizare din Liga Campionilor si au facut profit. De ce din acest profit nu l-au transmis si pe Bute in Romania?", a declarat Obreja pentru Adevarul.

La ransul sau, unul dintre bunii prieteni ai lui Bute, Emanoil Savin, care este si primar al orasului Busteni, a dezvaluit motivele pentru care intalnirea cu Brinkley nu a fost transmisa in Romania.

"Lucian e suparat pe TVR ca nu a strans banii pentru televizare. E suparat pe toate televiziunile din Romania. Au transmis albanezii si nu am dat noi, mai ales ca au boxat trei romani...

Reusisem sa strang banii necesari televizarii, de la Elite din Alba, Aldis din Calarasi, Ion Nicolae de la Interagro, de la mine si de la niste prieteni. Fiecare a dat cate 20.000 de euro, cam asa. Stransesem aproape 100.000 de eur, bani pe care sa ii oferim TVR ca sa transmita meciul lui Lucian, la fel cum am facut in 2009, printr-un parteneriat.

Dar am vorbit cu Lucian la telefon saptamana trecuta. Il mihnea lipsa de interes a TVR. El e mihnit, e un om care se consuma si mi-a spus: 'Daca (TVR, n.r) nu vrea sa dea bani, mai bine din banii astia facem 3.000-4.000 de pachete sa le dam copiilor de Craciun.", a spus Savin pentru sursa citata.

Bute l-a facut KO pe Brinkley si isi pastreaza titlul mondial

Lucian Bute si-a aparat pentru a sasea oara consecutiv titlul mondial al categoriei supermijlocie in versiunea IBF, romanul trecand, sambata dimineata, de americanul Jesse Brinkley, pe care l-a trimis la podea in runda 9.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Lucian Bute Jesse Brinkley, #Bute campion mondial IBF, #rudel obreja , #Campion Mondial IBF
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Noi promovam campioana mondiala la sarit din pat in pat Elena Udrea :)))