Cum influenteaza Echinoctiul de toamna personalitatea

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 20:38
11228 citiri
Cum influenteaza Echinoctiul de toamna personalitatea

Viata omului se desfasoara sub influenta semnelor si a simbolurilor. Din cele mai vechi timpuri, omul si-a dat seama ca organismul sau este influentat nu numai de ceea ce se intampla pe Pamant, ci si de fenomenele astrale, cum ar fi spre exemplu, echinoctiile si solstitiile.

Momentele astrologice, vrem nu vrem, ne influenteaza starea de sanatate, starea psihica, dar si cursul vietii, lucrurilor si fenomenelor.

Cu timpul, cand omul a inceput sa avanseze in cunoasterea acestora, a inceput sa dea mai multa importanta fenomenelor astrale si sa le foloseasca in beneficiul sau. Mai mult, anumite momente din miscarea Universului au inceput sa fie pretuite si respectate ca atare, unele dintre acestea au fost transformate in mari sarbatori de peste an.

Iata, bunaoara, inceputul fiecarui sezon este marcat de intrarea Soarelui in unul din cele patru semne cardinale Balanta (zodia de toamna), Berbec (zodia de primavara), Rac (zodia de vara) si Capricorn (zodia de iarna). Astrologic vorbind, pe 22 septembrie Soarele intra in zodia Balantei, marcand un moment puternic - cel al Echinoctiului de toamna.

Ne gasim la inceputul celei de-a III-a faze solare care se va incheia la solstitiu de iarna, pe 22 decembrie. In acest sens, Soarele traverseaza ecuatorul ceresc trecand din emisfera Nordica catre cea Sudica.

Important este faptul ca in timpul Echinoctiului, ziua si noaptea au o durata egala in orice loc al planetei - 12 ore. Termenul in sine este relevant pentru acest lucru, Echinoctiu provenind din latinescul æquinoctium (æquus + nox, noctis), ceea ce inseamna "noapte egala". Din punct de vedere astrologic, Echinoctiul de toamna prezinta o importanta deosebita, in sensul ca energia universala se schimba.

Pe de o parte, Balanta aduce cu ea un alt tip de energie, ideal pentru manifestare si gandire sau pentru meditatie asupra a ceea ce a fost sau urmeaza sa se intample. Este vorba de o energie de factura pozitiva, ce aduce schimbari benefice in lume. Astfel, zilele de toamna care vor curge pana la instalarea iernii astronomice vor fi decisive pentru gasirea balantei intre viata launtrica si cea manifestata in exterior. Este, fara doar si poate, momentul oportun pentru a aduce echilibrul in toate aspectele vietii noastre.

Toamna 2012 este un timp al destinderii, dar si al deciziei si al angajamentului. "Bucura-te de viata, dar lasa-i si pe altii sa se bucure in aceeasi masura ca si tine". Acesta este motto-ul astrologic al acestei toamne. Nu intamplator, Balanta, semnul echilibrului, isi va exercita influenta asupra evenimentelor si asupra oamenilor. Inainte de amestecul pasionalului si transantului Scorpion, Balanta ne ofera sanse de a atinge armonia si de a ne limpezi gandirea, ajutandu-ne sa gasim acele aspecte ale vietii noastre in care masura si cumpatarea sunt necesare.

Tot acum are loc moderarea extremelor, dar si momentul si locul potrivit pentru afaceri, din care castiga ambii parteneri.

Pe de alta parte, Balanta impune liniste si armonie in relatiile apropiate, impune diplomatie si urmareste sa evite orice tip de conflict. Timpul pentru a cauta galceava, conflicte, razbunari, nemultumiri si motive de cearta in diferitele relatii, din fericire, a trecut. Acum este momentul armoniei, al echilibrului interior si al celui exterior.

Oricine se afla in orice tip de conflict in perioada urmatoare ar trebui sa tina cont de aceste aspecte si sa iasa din aceasta polarizare bine-rau, alegand o a treia optiune, calea de mijloc. Ea exista intotdeauna, numai ca trebuie descoperita.

In aceeasi ordine de idei, trecerea Soarelui prin semnul Balantei aduce in prim-plan un alt aspect pozitiv, cel al justitiei, al dreptatii si al proportiilor. Contracte avantajoase pot fi semnate daca exista castiguri echitabile de ambele parti.

Integritatea si jocul corect reprezinta solutiile salvatoare in acest moment. Balanta cere echilibru si echitate si la nivelul proportiilor. Prin urmare, trebuie sa existe o egalitate ireprosabila intre ceea ce dai si ceea ce primesti.

De asemenea, in aceasta perioada, se va simti o influenta benefica a semnului Balanta si la nivel relational. Accentul va cadea asupra legaturilor si comunicarii existente intre oameni. Conexiunile care se vor realiza, fie pe plan profesional, fie pe plan personal, vor fi realizate in lumina proverbului vechi: "bine faci, bine gasesti".

Sentimentele si emotiile vor fi repartizate in mod egal partenerilor de viata. Mai greu va fi pentru cei singuri. Pentru ca in aceasta perioada starea de disconfort a singuratatii se va acutiza.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#eninoctiu toamna personalitate, #zodii echinoctiu solstitiu , #astronomii