Descoperire macabra in Siberia: Laboratoare secrete de produs celule stem?

Luni, 30 Iulie 2012, ora 16:00
11450 citiri
Descoperire macabra in Siberia: Laboratoare secrete de produs celule stem?

Desi stiinta inainteaza cu pasi repezi, in ceea ce priveste cercetarea si utilizarea celulelor stem inca suntem la inceput.

Intr-un oras din Siberia s-au descoperit recent 248 de fetusi mumificati in varsta de 26 de saptamani. Descoperirea macabra a fost facuta de un pescar local, fetusii fiind depozitati in niste butoaie industriale, conform MedicalDaily.

Oricat de ciudat ar parea, nu e prima oara cand o astfel de descoperire este facuta in asezarea siberiana Lyovikha. In 2007, au fost descoperite corpurile a 15 femei si tinere fete. Cadavrele erau ale unor prostituate - unele dintre ele de numai 13 ani.

O teorie legata de descoperirea fetusilor esta ceea ca acestia au fost folositi pentru obtinerea de celule stem ce urmau a fi utilizate in scop cosmetic sau medicinal. Desi teoria nu este verificata, nu ar fi prima oara cand s-ar incerca obtinerea de profit de pe urma celulelor stem.

De celulele stem se leaga in prezent sperantele multor suferinzi de scleroza multipla si chiar Alzheimer, unii sustinand ca acestea elimina chiar ridurile. In timp ce cercetarile sunt promitatoare, acest gen de cercetare face timid primii pasi, inca nereusind sa vindece, in cazul oamenilor, vreo boala.

Asta nu a oprit insa "clinicile" si "medicii" sa promita terapii cu succes de 100%. In China si Ucraina, exista clinici care sustin ca au vindecat oameni de o serie intreaga de afectiuni, de la autism la alergii. Desi se mentioneaza doar reusita tratamentului, nu se spune niciun cuvant despre cum se obtine materia prima, celulele stem, si nici despre cost - care poate fi si de 20.000 de dolari de procedura.

Si in SUA oameni disperati apeleaza la tot felul de vraci pentru suferintele lor. Un barbat din Florida, de exemplu, sustine ca poate vindeca Parkinsonul folosind celulele stem. Iar lista exemplelor poate continua, de aceea ipoteza legata de fetusii din Lyovikha este considerata plauzibila de catre multi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fetusi mumificati oras Siberia, #fetusi mumificati celule stem, #fetusi mumificati Lyovikha Siberia, #celule stem vindecare boli, #celule stem terapii , #ciudat
Comentarii