Copia Titanicului incepe duminica refacerea traseului cu doi romani la bord

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 14:20
8488 citiri
Copia Titanicului incepe duminica refacerea traseului cu doi romani la bord

"MS Balmoral", nava de lux care intentioneaza sa refaca traseul Titanicului, porneste duminica la drum, din acelasi port britanic, Southampton, din care a pornit si vasul scufundat cu un secol in urma.

Croaziera se incadreaza in sirul de evenimente care marcheaza implinirea in 2012 a o suta de ani de la tragedia maritima cunoscuta in intreaga lume. La bordul vasului se vor afla 1.309 pasageri, la fel ca pe Titanic, iar organizatorii croazierei au tinut cont de cat mai multe detalii posibile in recrearea acestui vis, scrie The Huffington Post.

Nava esta amenajata ca acum un secol, iar pasagerii si echipajul vor purta tinute similare celor de atunci. O mica orchestra din Belgia va interpreta piese din acea perioada, in onorarea muzicienilor care au cantat pana la final, pierind in valuri impreuna cu celebrul vas.

In ciuda preturilor destul de piperate, biletele au fost achizitionate rapid, de oameni din nu mai putin de 28 de tari. Toate biletele au fost vandute inca de la finalul anului trecut, iar preturile au variat intre 4.400 de dolari pentru o persoana cazata intr-o cabina simpla si 12.600 de dolari pentru un loc in cel mai luxos apartament.

Printre cei 1.309 pasageri se vor afla si sotii Alina si Cornel Tabacaru. Multimilionarul roman a rezervat un impresionat apartament pe vaporul de lux, care l-a costat nu mai putin de 50.000 de euro. Cornel Tabacaru declara in urma cu o luna pentru ProTV ca este unul dintre cei fascinati de povestea naufragiului, asa ca nu a pregetat sa achizitioneze biletele necesare, fiind clientul cu numarul 1.

Cum tinuta este obligatorie pentru clientii VIP, numai hainele l-au costat suplimentar 10.000 de euro, in conditiile in care sotia sa isi va pune in bagaj, printre altele, o rochie de bal, una de banchet si una de cocktail.

In schimb, cei care nu au dorit sa faca asemenea cheltuieli extravagante vor putea inchiria hainele de epoca cerute de organizatori de pe vas. Cel mai probabil nu va fi si cazul cunoscutelor VIP-uri Leonardo di Caprio sau Rod Steward, care se vor afla printre calatori.

Pe de alta parte, oaspetii vor manca aceleasi bunatati ca cei de pe Titanic. Cum din apele Atlanticului a fost recuperat meniul de la clasa I, calatorii vor putea gusta ceea ce pasagerii Titanicului au avut pe mese in seara tragediei: scoici, friptura de porumbel, foie gras si miel in sos de menta.

"Ms Balmoral" este un vas modern, superdotat, care va reusi cu siguranta sa traverseze Atlanticul. Croaziera dureaza trei saptamani, iar traseul este identic cu cel de acum o suta de ani. In noaptea de 14 aprilie 2012, nava se va opri in locul in care, in urma cu exact un secol, Titanicul s-a scufundat dupa ce a lovit un aisberg. Croaziera va continua catre Halifax si New York, destinatia originala.

10 specialisti le vor descrie participantilor la croaziera ce s-a intamplat atunci, povestindu-le in detaliu si oferindu-le toate explicatiile dorite. Printre acestia se va afla si Philip Littlejohn, nepotul lui Alexander James Littlejohn, unul dintre supravietuitori.

"Sunt sigur ca bunicul meu ar fi foarte mandru sa stie ca tragica poveste este impartasita si altora, la un veac de la producerea tragediei. Va fi un moment extrem de emotionant: atunci cand ne vom afla exact deasupra epavei, in locul unde eu m-am scufundat in 2001 si unde bunicul meu a parasit Titanicul la bordul barcii de salvare cu numarul 13", a declarat acesta.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#balmoral vas croaziera Titanic, #refacere traseu Titanic, #romani croaziera traseu Titanic , #inedit