CNA: B1TV trebuie sa dea drept la replica Realitatii TV daca cere

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 09:59
3113 citiri
CNA: B1TV trebuie sa dea drept la replica Realitatii TV daca cere

CNA a decis, joi, ca B1 TV trebuie sa acorde postului Realitatea TV dreptul la replica, daca cel din urma solicita acest lucru, pentru o serie de afirmatii facute despre televiziunea de stiri in emisiunea "Nasul", realizata de Radu Moraru.

Intr-o sesizare datata 27 iulie, Realitatea TV a semnalat CNA ca, in editia din 22 iulie a emisiunii "Nasul", "Radu Moraru a permis interventia in direct a unei persoane (ziarist) care, sub protectia anonimatului, a afirmat ca, invitata fiind intr-o emisiune difuzata pe Realitatea TV, i s-a propus suma de 5.000 de euro (fara a preciza de la cine anume) pentru a face afirmatii injurioase in legatura cu anumiti oameni politici", informeaza Mediafax.

Titlul afisat pe ecran a fost "'Tonomatele lui Vantu'".

De asemenea, in editia din 26 iulie a emisiunii "Nasul", la care au fost invitati jurnalistii Razvan Ioan Banchis si George Roncea, titlul afisat pe ecran a fost "Lista oamenilor platiti de Vantu. Politicieni, analisti si ziaristi vopsiti. Cum se cumpara constiintele in Romania".

Prezent la sedinta CNA de joi, Radu Moraru a spus ca vocea respectivei foste jurnaliste poate fi recunoscuta cu siguranta de cei din presa si chiar Sorin Ovidiu Vantu stie despre cine este vorba. De asemenea, "Nasul" a mai mentionat ca reprezentantii Realitatea TV puteau interveni in direct si ca Realitatea TV poate sa actioneze in instanta si ca acolo va duce probe si martori in sprijinul celor prezentate in emisiune. Prezentatorul emisiunii "Nasul" a apreciat, insa, ca Realitatea TV "nu are curajul" sa faca acest lucru, pentru ca "au prea multe in ograda".

"Vreau sa stiu daca dumneavoastra ati solicitat vreun drept la replica din partea postului (B1 TV, n.r.)?", a intrebat-o Narcisa Iorga pe reprezentanta Realitatii TV. Roxana Niculescu a spus, in schimb, ca a inaintat plangerea catre Consiliu pentru ca acesta sa isi exprime punctul de vedere si sa ia o decizie.

Narcisa Iorga a propus ca CNA sa dispuna ca B1 TV sa acorde drept la replica postului Realitatea TV, fara a aplica vreo sanctiune.

La sedinta Consiliului de joi au luat parte Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Narcisa Iorga, Dan Grigore, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Grigore Zanc si Mihai Malaimare. Sedinta a fost prezidata de vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, presedintele Rasvan Popescu fiind in concediu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#CNA B1TV Realitatea TV, #Nasul Radu Moraru , #televiziune
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
Decizia CNA mi se pare o tampenie, ca de altfel si o incalcare a libertatilor telespectatorilor